"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

30 yıllık fabrika üretimi durdurdu

30 Ocak 2019, Çarşamba 17:34
1988 yılında üretime başlayan, seramik alanında Türkiye’nin önde gelen üreticileri arasında yer alan Kütahya’daki Altın Çini, 350 işçisini geçici olarak işten çıkararak üretimi durdurdu.

Fabrikadan yapılan açıklamada, “Altın Seramik tesislerinde üretimin durdurulma sebebi yükselen doğalgaz ve elektrik maliyetleri ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik zorluklardan dolayıdır. Üstelik ÇİNİGAZ tarafından yapılan tebligatta 28 Ocak /2019 günü gazın kesileceği ve kesilmemesi için 4 milyon 255 bin TL’lik teminat istenmesi bu kararın alınmasına sebep olmuştur” denildi. Sözcü’den Derin Gökçe’nin haberine göre; yaklaşık 4 aylık bir stoklarının olduğunu belirten şirket yetkilileri , “Seramik sektöründe ayda yaklaşık 500 bin metrekare duvar karosu ve yer karosu üreten fabrikamız stoklarında şu anda Yaklaşık 4 aylık üretim miktarımız olan 2 milyon metrekare stok vardır. Bu stoku eritmeden yeniden bu stoka üretim yaparak ürün katmak anlamsızdır. Geçen sene Temmuz ayında Ödediğimiz 1 milyon 250 bin TL doğal gaz faturası en son ayda bir milyon 950 bin TL olarak gelmiştir. Keza yine Temmuz ayında 500 bin TL civarında gelen elektrik faturası geçen ay 790 bin TL olarak gelmiştir. Altın Çini, işçilerini mağdur etmemiş senelik izinleri bulunanları ilk etapta izinlerini kullanarak, ücretle daha sonra ücretsiz olarak izine ayırmıştır” dedi. 

Etiketler: fabrika, seramik, üretim
Okunma Sayısı: 8230
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    31.1.2019 12:31:25

    Fabrika yetkililerininde belirttiği gibi elektrik,d.gazda enflasyon % 50 y geçmişken 'MANİPÜLASYON,MASAL,ile işçi,ememkli,memura az zam yapmak,seçim arefesinde milleti yanıltıp aldatmak gayesinde olanların gerçek dışı sözleri yatsıya kadar da yanmıyor.Zam mızrakları öyle paçavra,palavra çuvallarına da sığmıyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı