"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

300 liradan 30 liraya düştü, tüketicinin yüzü güldü

27 Mart 2017, Pazartesi 12:03
​Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen eriklerin kilogram fiyatı, hasat edilen ürün miktarının artmasıyla bahçede 30 liraya kadar düştü.

Mart ayı başlarında ilk çıktığında tadımlık olarak küçük kaselere konulup piyasaya sunulan ve gönderildiği kentlerde kilogram fiyatı 100-300 lira fiyatla satışa sunulan erikte hasat edilen ürün miktarı arttı.

Ürünün artmasıyla fiyatlar bahçede 30 liraya kadar gerilerken açık alanda hasadın başlamasıyla fiyatın daha da düşeceği belirtildi.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, örtü altında hasadın yoğunlaştığını ve bütün pazarlara hitap edecek hale geldiğini kaydetti.

İlk hasatta fiyatların çok yüksek gösterildiğini ancak bunun üreticiden alınan değil, tüketiciye sunulan son rakam olduğuna dikkati çeken Şen, bunun da alıcı ile satıcı arasındaki arz talep dengesiyle oluştuğunu ifade etti.

TÜKETİCİ MEMNUN

Bu yıl örtü altında 50 dönüm erik bahçesi bulunduğunu kaydeden Şen, 30 lira olan kilogram fiyatının da üreticiyi memnun ettiğini söyledi.

İlçe genelinde açık alanla birlikte toplamda 8 bin dönüm arazide 8 bin ton erik hasadının yapılmasının beklendiğini aktaran Şen, erik üretiminin Göksu Vadisi'nde Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Karahacılı, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Ortaören, Kabasakallı, Atayurt, Atakent ve Taşucu mahallelerinde yapıldığını belirtti.

Birliğin kurucu başkanı, üretici Mustafa Göktaş da ilk hasatta yüksek seyreden fiyatların üreticiye yansımadığını belirterek, açık alanda hasadın başlamasıyla fiyatların daha da düşüp herkesin alabileceği seviyelere ineceğini ifade etti.

AA

Etiketler: erik
Okunma Sayısı: 1271
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı