"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

4 yılda 32 milyar lira vergi kaybı!

22 Ocak 2016, Cuma 10:15
Maliye Bakanlığı verilerine göre 2011-2015 döneminde toplam 252 bin mükellef nezdinde vergi incelemesi yapıldı.

Bu incelemeler sonucu 32 milyar lira vergi kaybı tespit edildi ve 64 milyar lira ceza kesildi.

Maliye Bakanlığı, 2011 yılında Vergi Denetim Kurulunu kurarak vergi denetim kapasitesinin artırılması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele konularında reform gerçekleştirdi. Yurt genelinde 29 ilde oluşturulan 42 grup başkanlığı ile teşkilat yapılı güçlendirildi. Yaklaşık 10 bin kişilik denetim kapasitesiyle vergi denetim sistemi oluşturuldu. 

Sektörler itibariyle vergi kayıp ve kaçağı analiz ediliyor. Enerji, akaryakıt, sağlık, gayrimenkul, inşaat, lüks araç, taşımacılık, tütün, alkol ve e-ticaret gibi farklı sektörlerde vergi kayıp ve kaçağı ile etkin mücadele kapsamında 85 adet vergi denetim projesi hayata geçirildi. Akaryakıt sektöründe vergi kayıp kaçağının tespiti ve önlenmesi kapsamında ÖTV Takip Sistemi Projesi 1 Ocak 2015 tarihinde uygulamaya alındı.

2011-2015 döneminde toplam 252 bin mükellef nezdinde vergi incelemesi yapıldı. Bu incelemeler sonucu 32 milyar lira vergi kaybı tespit edildi ve buna bağlı olarak 64 milyar lira ceza kesildi. Vergi İletişim Merkezi tarafından 2015 yılında 750 bin 400 kişiye vergi mevzuatı konusunda danışmanlık hizmeti verildi. Vergi kayıp ve kaçağına yönelik 38 bin 500 ihbar alındı. 135 yabancı uyruklu kişiye e-posta yoluyla danışmanlık hizmeti verildi. 

Maliye Bakanlığı, posta yoluyla yapılan resmi tebligat işlemlerini ve diğer bildirimleri elektronik ortama taşıyarak evrak basım, zaman ve posta masraflarından tasarruf edilmesi amacıyla bir sistem başlattı. Bu yılbaşı itibariyle sistemden faydalanmak için başvuran toplam mükellef sayısı 1 milyon 790 bin. Bunların içinde gerçek kişi mükellef sayısı da 1 milyon 314 bin, tüzel kişi mükellef sayısı 476 bin oldu. Ayrıca kısa mesaj ile 218 bin 500 borç bilgi talebi karşılandı.

Okunma Sayısı: 1198
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı