"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

400 bin dönümlük karpuz yandı

08 Temmuz 2017, Cumartesi 13:18
​Adana'da karpuz üreticileri, geçen ayın sonunda tüm yurdu etkisi altına alan Afrika sıcakları ve sonrasında esen şiddetli poyraz nedeniyle hasadı gelmiş ürünlerin tarlada sarardığını belirterek, bölgenin afet kapsamına alınmasını istedi.

Ocak ve şubat aylarında don nedeniyle kuruyan karpuz fidelerinin yerine ikinci kez ekim yaptıkları için zararlarının katlandığını anlatan üreticiler, 'büyük bir afet' yaşadıklarını dile getirdi. 

Hissedilen hava sıcaklığının 50 dereceyi gördüğü günlerde sıcaklık karpuzu sarartıp hasat edilemeyecek duruma getirdiğini belirten üreticiler, Adana'nın bir an önce afet bölgesi ilan edilerek, yaraların sarılmasını istedi.

400 BİN DÖNÜM ETKİLENDİ

80 yılın ardından Türkiye'de ilk kez bu kadar sıcak havaların olduğunu belirten Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali, karpuz, kavun ve narenciyenin iklim şartlarından olumsuz etkilendiğini söyledi.

Tekin, bu yıl don, aşırı sıcak ve poyraz gibi doğal afetlerin hepsinin üst üste geldiğini söyleyerek zararın katlandığını söyledi.

 

Tek bir çiftçinin zararının küçük bir ilçede yaşanabilecek zarardan daha büyük olduğunu söyleyen Tekin, "Yaptığımız tespitlere göre Adana'da bu sene içerisinde doğal afetlerden dolayı 400 bin dönüme yakın arazi zarar görmüş durumda" dedi.

DHA

Etiketler: karpuz, hava, sıcak
Okunma Sayısı: 3436
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı