"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

5’te 1’i doğalgaz faturalarına gidiyor!

05 Şubat 2016, Cuma 11:35
Türkiye'de artan doğalgaz fiyatları vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor.

Doğalgaz sektöründe faaliyet gösteren Honeywell tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de ısınma toplam ev giderlerinin yüzde 16’sını oluşturuyor. Asgari ücretin beşte biri (ortalama 268 TL) doğalgaz faturalarına gidiyor. 

İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilen araştırmaya göre; katılımcıların yüzde 53’ü ısınma maliyetini azaltmak için hiçbir adım atmıyor. Yüzde 25’lik bir kesim, kış aylarında evini konforlu bir sıcaklığa kadar ısıtmazken çoğunluk (yüzde 63) bu durumun ısınma giderleri konusundaki endişelerinden kaynaklandığını belirtiyor.

Yüksek enerji maliyeti temel endişe kaynağı olmasına rağmen, araştırmaya katılanların sadece yüzde 15’i evinde termostat kullanıyor ve evini konforlu bir sıcaklıkta tutabiliyor. Diğer yandan termostat kullanıcılarının yüzde 70’i termostatın enerji giderlerini ortalama yüzde 19 azalttığını belirtiyor.

Araştırma sonuçları hane halkının evlerini sıcak tutmak için aslında maliyetleri daha da artıran stratejilere de başvurduğunu ortaya koydu. Bunlar arasında yüzde 35’lik bir oranla kombiyi sürekli olarak düşük sıcaklıkta çalıştırmak önde geliyor.

Memur ailesi 86 lira daha fakirleşti

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/memur-ailesi-86-lira-daha-fakirlesti_382916

Yoksulluk sınırı açıklandı: 'Asgari ücret' çok gerisinde kaldı!

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/yoksulluk-siniri-aciklandi-asgari-ucret-cok-gerisinde-kaldi_381897

Soyuluyor muyuz? 184 dolarlık doğalgaz vatandaşa 340 dolara satılıyor!

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/soyuluyor-muyuz-184-dolarlik-dogalgaz-vatandasa-340-dolara-satiliyor_381623

Okunma Sayısı: 2103
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı