"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

6 ayda 111 milyon dolarlık Antep fıstığı ihracatı yapıldı

13 Temmuz 2022, Çarşamba 11:56
Türkiye'den bu yılın ocak-haziran döneminde yapılan Antep fıstığı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artarak 111 milyon 456 bin dolara yükseldi. Bu dönemde Türkiye'nin en çok fıstık ihracatı yaptığı ülkelerin başında Almanya yer aldı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenen bilgiye göre, 2021 yılında 110 ülkeye 209 milyon 686 bin dolarlık Antep fıstığı ihraç edildi.

Geçen yılın ocak-haziran döneminde 8 bin 285 ton ürün karşılığında 85 milyon 182 bin dolar elde edilirken, bu yılın aynı döneminde 91 ülkeye 111 milyon 456 bin dolar karşılığı 12 bin 258 ton Antep fıstığı satıldı.

Bu dönemde Türkiye'nin en çok fıstık ihracatı yaptığı ülkelerin başında Almanya yer aldı. Almanya'ya yılın ilk yarısında 17 milyon 43 bin dolarlık Antep fıstığı gönderildi. Almanya'yı 9 milyon 363 bin dolarla Kırgızistan, 6 milyon 828 bin dolarla Irak izledi.

Okunma Sayısı: 996
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı