"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

64. Hükümet programına eleştiri: Asgari ücret yüküne destek yok

26 Kasım 2015, Perşembe 12:11
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 64. Hükümet programında, asgari ücret yüklerine destek olmadığını belirterek, “Aralık ayından itibaren işten çıkarmalar başlayabilir." dedi.

64. Hükümet programını yazılı değerlendiren Nurettin Özdebir, hükümetin kurulması ve programına konulan hedefleri olumlu olarak gördüklerine işaret ederek, ayrıca yeni hükümette birçok tecrübeli bakanın yer almasının da avantajlı olduğunu söyledi.

Özdebir, programı uygulamaya koyacak eylem planı ve iş takviminin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Kıdem Tazminatı Fonu'nun kurulması ve işgücü piyasasını esnekleştirecek tedbirlerin alınması iş dünyasını yakından ilgilendirmektedir. Ayrıca kamu harcamalarının etkinleştirilmesi de umarız kamudaki lüks harcamaları engeller." dedi.

“Programdaki en önemli eksikliğin ise asgari ücretteki artışın reel sektöre getireceği maliyetler konusunda bir tedbir açıklanmamış olmasıdır” şeklinde devam eden Özdebir, "Kaba bir hesapla bu yüklerin sanayide elde edilecek kârların yarısından fazlasını götürecek olmasıdır. Ayrıca bu kârın çoğunu büyük boy işletmeler yapmaktadır. KOBİ'ler ise hayatta kalma mücadelesi vermektedir.” ifadesini kullandı. 

ABO Başkanı Özdebir, asgari ücret zammının KOBİ'lerin çoğunun silinip gitmesine yol açacağı endişesini dile getirerek, "Bu yükün tamamının özel sektörün üzerinde bırakılması haksızlıktır. Devlet bu yükün bir bölümünü üstlenmelidir. Ancak bunu bir an önce yapmalıdır. Aksi takdirde ücretlerdeki ve kıdem tazminatındaki yüklerin artışını taşıyamayacak olan işletmeler aralık ayı itibariyle işçi çıkarmaya başlayabilirler. Hükümet bu nedenle bir an önce tatmin edici bir planla iş dünyasının önüne gelmelidir." şeklinde endişelerini dile getirdi.

Okunma Sayısı: 1448
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı