"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

70 bin binada 2.6 milyar 'terör' hasarı

08 Eylül 2017, Cuma 17:25
AkP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında sunum yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör eylemlerinden zarar gören Diyarbakır Sur, Şırnak Merkez, Cizre, Silopi ve İdil ilçeleri ile Mardin Nusaybin ve Hakkari Yüksekova ilçelerinde 43 bin 42’si az hasarlı, 26 bin 786’sı ağır hasarlı ve yıkık olmak üzere yaklaşık 70 bin konut ve işyerinin zarar gördüğü bilgisini verdi.

Bugüne kadar az hasarlı binaların onarımı, ağır hasarlı binaların yıkımı, eşya zararlarının tazmini, altyapı ve yeni konutların yapımı için yaklaşık 2 milyar 600 milyon TL harcama yapıldığını kaydeden Özhaseki, hak sahiplerinin konutlarının teslimine başlandığını ve teslimlerin Diyarbakır Sur içi hariç altı ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün gerçekleşen AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terörden zarar gören yerlerdeki çalışmalar ve deprem tehlikesi bulunan yerlerdeki kentsel dönüşüm başlıklarında iki ayrı sunum yaptı. Bakan Özhaseki, sunumunda, “Operasyonların sona ermesinden sonra Bakanlığımızca sahada zarar tespit çalışmaları yapılmış, yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında önce yıkıntı halindeki tüm binalar temizlenmiş, daha sonra plan ve proje safhasına geçilmiş olup, binlerce konutun yapımına başlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1564
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı