"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

9 liraya alınan fındık işlenip 60 liraya satılıyor

10 Aralık 2017, Pazar 16:53
Ordu’da 9 liradan satın alınan fındık, fabrikada kavrulup işlendikten sonra perakendecilerde ve kuru yemişçilerde 60 liradan satılıyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fındığın maliyetinin altında satılmasına rağmen iç fındık fiyatının yüksek olduğuna dikkat çekerek, “8-10 lira bandındaki fiyatlar oluştuğunda iç fındık bu fiyata göre tüketiciye yansıması lâzım. Aradaki farkın nerelere gittiğini merak ediyoruz” dedi. TZOB Yönetim Kurulu üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fındığın halen maliyetinin altında satıldığını belirterek, “Fındık birkaç sene önce 15-20 TL olduğu zaman iç fındık 50-70 TL arasında seyrediyordu. O zaman üreticinin pazara sunduğu fiyatla tüketici arasında büyük fark vardı. Tepki gösterdiğimizde fındık fiyatları yükseldi. Maalesef son 1.5 yıldır, özellikle bu üretici serbest piyasada 8-10 TL bandında fındığı pazara sunuyor. Halen iç piyasada tüketiciye yansıyan iç fındık mamülleri fiyatları 50 TL’nin üzerinde gidiyor. Bu doğru bir durum değil. Baktığımızda üreticiyle tüketici arasında çok büyük uçurum var. Aradaki büyük fark nerelere gidiyor. Onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Üreticide bunu sorgulamak istiyor.” dedi.

DHA

Etiketler: ordu, fındık
Okunma Sayısı: 1331
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı