"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD ekonomideki liderliğini kaybediyor

19 Ocak 2019, Cumartesi 21:44
Business Today, İngiliz Analitik Şirketi Standard Chartered'in tahminlerine dayandırarak verdiği haberinde, ABD’nin yakında ekonomideki liderliğini kaybedeceğini ve 2030 yılına kadar dünya genelindeki Gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) sıralamsında üçüncü sıraya gerileyeceğini yazdı.

Çin’in 2020 yılında listede ilk sırayı alacağı belirtilen araştırmada, 2030 yılına gelindiğinde bu ülkenin GSYİH’nin 64.2 trilyon dolara ulaşacağı belirtildi. Hindistan 46.3 trilyon dolarlık göstergelerle ikinci, ABD ise 31 trilyon dolarlık GSYİH’yla üçüncü sırayı alacak.

Ayrıca Endonezya (10.1trilyon dolar), Türkiye (9.1 trilyon dolar), Brezilya (8.6 trilyon dolar) ve Mısır (8.2 trilyon dolar) 2030 yılı liderlik listesinde yer alacak.

Araştırmaya göre,Rusya 8 trilyon dolarlık GSYİH’siyle ilk 10 büyük ekonomi arasında sekizinci sırada yer alacak.

Japonya (7.2 trilyon dolar) ve Almanya ilk 10’da yer alacak diğer ülkeler olacak.

Etiketler: ABD, ekonomi, liderlik
Okunma Sayısı: 1344
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı