"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD'li finans kuruluşundan Türk bankalarına uyarı

07 Ağustos 2018, Salı 15:39
Amerikan finans devi Goldmand Sach'tan Türk bankalarına uyarı geldi. Goldman Sach, bir dolar 7,1 liraya karşılık geldiği takdirde Türk bankalarının sermayelerinin tükeneceğini öne sürdü.

Goldman Sach'ın analistleri Türk lirasındaki her yüzde 10 değer kaybının bankaların sermaye seviyesini ortalama 50 temel puan düşüreceğini söyledi.

Finans kuruluşu tarafından yapılan açıklamada haziran sonundan beri yaşanan Türk lirasındaki yüzde 12'lik ani düşüşün en çok Yapı Kredi'yi etkilediği savunuldu. Goldman Sach'ın analistleri Garanti ve Akbank'ın ise daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Rahip Brunson krizi, ardından ABD'den iki Türk bakana gelen yaptırımlar sonrası Türk lirası dolar karşısındaki hızlı düşüşüne devam ediyor.

 

Euronews Türkçe

Etiketler: ABD, Türkiye, banka, uyarı, dolar, ekonomi, TL
Okunma Sayısı: 2964
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı