"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Açılış azaldı kapanış arttı

06 Mart 2019, Çarşamba 01:41
Yılın ilk iki ayında iş yeri açılışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2 azalırken kapanışlar ise 826 artarak 21 bin 136 olarak kayıtlara geçti.

Şubat sonu itibariyle esnaf ve sanatkâr sayısının 1 milyon 769 bin 644 olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi’nde yayınlanan ilânlara göre, esnaf ve sanatkarlarımıza ait 1 milyon 904 bin 227 iş yeri var. 2019 yılının ilk iki ayında 48 bin 657 iş yeri açıldı, 21 bin 136 iş yeri kapandı. Diğer taraftan 10 bin 21 iş yeri de vergi kayıtları sona erdiği için resen terkin edildi” dedi. Yılın ilk iki ayında iş yeri açılışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2 azaldığına dikkati çeken Palandöken, “Geçen yılın ilk 2 ayında 50 bin 817 iş yeri açılırken, bu yılın ilk 2 ayında iş yeri açılışları 2 bin 160 azalarak 48 bin 657 oldu. İş yeri açılışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2 azaldı. Geçen yılın ilk 2 ayında 20 bin 310 olan iş yeri kapanışları ise 826 artarak 21 bin 136 olarak kayıtlara geçti. İş yeri kapanışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 arttı.  İlk 2 ayda en çok iş yeri açılan meslekler ise 5 bin 475 ile büfe, bakkal ve market işletmeciliği, 3 bin 534 ile lokantacılık, 2 bin 961 ile kahvehane, kıraathane, çay ocağı işletmeciliği, bin 977 ile pazarcılık ve bin 849 ile servis aracı işletmeciliği oldu” şeklinde konuştu.

En fazla açılış Çanakkale’de 

Nüfus yoğunluğu dikkate alınarak en fazla iş yeri açılışı ve kapanışının gerçekleştiği iller hakkında bilgi veren Palandöken şunları söyledi: “Yılın ilk iki ayında, illerin nüfus yoğunluğuna göre en fazla iş yeri açılışları sırasıyla Çanakkale, Muğla, Burdur, Artvin ve Nevşehir’de gerçekleşti. Nüfusuna göre iş yeri açılışlarının en az olduğu iller ise, Batman, Hakkâri, Muş, Şırnak ve İstanbul oldu. Yine nüfus yoğunluğuna göre iş yeri kapanışlarının en fazla olduğu iller ise Uşak, Muğla, Çanakkale, Tunceli ve Artvin olarak kaydedildi. Nüfusa göre iş yeri kapanışının en az olduğu iller Kilis, Şırnak, Şanlıurfa, Van ve Gaziantep oldu.” diye konuştu.

Ahmet Terzi - Ankara 

Okunma Sayısı: 1996
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı