"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adana makine sektörü Afrika'da

28 Mayıs 2015, Perşembe 12:05
Adana Makine Sektörü Kümesi üyeleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) programı kapsamında, Tanzanya’nın Darüsselam kentinde düzenlenen Indusmach 2015 Makine Fuarı’na katıldı.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi ve UR-GE Projesi katılımcısı Ziya Alim Koçer ve ATO Genel Sekreteri Ahmet Nevruz başkanlığında 11 firmadan 13 temsilcinin katıldığı Tanzanya ticaret heyeti organizasyonunda yer alan Adana firmaları, Indusmach 2015 Fuarı’nda kendilerine ayrılan bölümlerde üç gün boyunca ikili görüşmeler gerçekleştirme imkanı buldu. Darüsselam Mlimani City Conference Hall’da gerçekleştirilen fuarın açılışı, Tanzanya Özel Sektör Kurumu Başkanı Godfrey Simbeye tarafından yapıldı. Simbeye, açılıştan sonra fuarın en geniş alanına sahip olan ATO standına gelerek Adanalı iş adamlarıyla tanışırken, Adana ekonomisi ve yatırım fırsatlarına ilişkin bilgi aldı. 

Fuar sırasında Adana Ticaret Odası standını ziyaret eden Türkiye’nin Tanzanya Maslahatgüzar Vekili Berat Çolak ve Ticaret Müşaviri Yılmaz Akçınar, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda geliştirilmesi gerektiğini vurguladı, Adanalı işadamlarının bu etkinliğe katılımlarının örnek bir çalışma olduğunu ifade ettiler. 

Orta ve Doğu Afrika’nın en büyük makine fuarı olan Indusmach 2015 Fuarı’na 20’nin üzerinde ülkeden 100’ün üzerinde firmanın stant açarak katılım sağladığı ve fuarı 20 bin dolayında profesyonel iş adamının ziyaret ettiği öğrenildi. Tanzanya’nın, deniz ile sınırı olmayan 10 kadar komşusu ülkenin liman, gümrükleme, finans ve uluslararası ticaret faaliyetlerinin yürütüldüğü gelişmiş bir ticaret üssü konumunda bulunduğu ve Afrika pazarına giriş için stratejik bir noktada yer aldığı, bu anlamda makine sektöründe olduğu kadar diğer tüm sektörlerde de yatırım ve ticaret fırsatına sahip olduğu kaydedildi. Bu açıdan Indusmach Fuarı’nın, başta Tanzanya olmak üzere, Kenya, Uganda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Sudan, Mozambik, Zambiya, Ruanda gibi komşu ülke pazarlarına giriş için önemli imkanlar sunduğu belirtildi. 

ATO heyeti, Tanzanya ziyareti sırasında Türkiye’nin Darüsselam Büyükelçiliğini de ziyaret ederek Maslahatgüzar Vekili Berat Çolak ve Ticaret Müşaviri Yılmaz Akçınar ile görüşmelerde bulundu. Ziyaret sırasında Türkiye ve Tanzanya arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkiler hakkında detaylı bilgiler veren Çolak ve Akçınar’a, Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Alim Koçer tarafından ATO’nun teşekkür plaketleri takdim edildi.

Okunma Sayısı: 2089
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı