"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adana yılda 20 bine yakın nitelikli göç veriyor

01 Şubat 2015, Pazar 14:12
Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana’nın yılda 20 bine yakın nitelikli göç verdiğini söyledi.

Vali Büyük, "Bizim büyüklüğümüzdeki şehirlerle kıyaslandığımızda yeteri kadar yeni iş sahaları oluşturup buralarda insanların çalışmasına imkân veremiyoruz. Göçü durdurmak için daha fazla üretmemiz, daha fazla istihdam alanı oluşturmamız gerekiyor." dedi.

Adana Ticaret Odası’nın (ATO) Ocak ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Mustafa Kemal Attila başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya konuk olan Adana Valisi Mustafa Büyük, atandığından bu yana Adana ile ilgili konuların değerlendirilmesi, sorunların çözülmesi konusunda birlikte çalıştıkları kurumların başında Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi gibi kuruluşların geldiğini vurguladı. Büyük, bu kuruluşların Adana’yla ilgili çalışmalarının her zaman yanında olduklarını söyledi. 

Yeni açıklanan verilere göre nüfusu önceki seneye göre 16 bin artan Adana’nın Türkiye ortalamasının yarısı kadar büyüdüğünü hatırlatan Vali Büyük, "Normalde bu 30 bin civarında olmalıydı. Bu şehir her yıl net 20 bin göç veriyor. Genellikle doğu illerimizden göç alıp, İstanbul, Ankara, Antalya gibi batı illerimize göç verdiğimize göre daha eğitimli, nitelikli alanda göç verdiğimiz sonucunu da çıkartabiliriz. O nedenle bunları önleyecek tedbirleri almamız gerekiyor. Bu konuda devletin de yapması gerekenler var. Ama öncelikle sizlerin daha fazla yatırım, üretim, istihdam yaratarak sorunun çözümüne katkıda bulunmanız gerekiyor." diye konuştu.

Açıklamalarından sonra soruları da yanıtlayan Vali Büyük, ATO Meclis Üyesi Erol Sezginer‘in, “Metro ve kent trafiğiyle ilgili çözüm planınız var mı?” sorusuna karşılık olarak, Ulaştırma Bakanı’ndan Adana trafiğini rahatlatacak çözümlerle ilgili özel bir çalışma programı sözünü aldığını kaydetti. Vali Büyük, Meclis Üyesi Hüseyin Sağır’ın, "Ayakkabıcıların çok riskli koşullarda çalıştıklarını hatırlatıp, site kurulması talebinde bulunması” üzerine de, “Adana’da güçlü sektörlerden birisi ayakkabı sektörü. Ama yeteri kadar uygun imkanlar verilmemiş, siteler oluşturulmamış. Şehir içerisinde olmaması gereken birçok meslek grubu var. Bu meslek grupları, ufuklarını açacak rehber ve fırsat olmadığı için olumsuz şartlarda çalışıyorlar ve kendilerini büyütemiyorlar, geliştiremiyorlar. Bu konuyla ilgili Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle çalışmalar yürütüyoruz." yanıtını verdi.

Toplantının ardından ATO Başkanı Atila Menevşe ile Meclis Başkan Vekili Mustafa Kemal Attila tarafından Vali Mustafa Büyük’e, Adana’nın tarihi simgesinin yer aldığı şilt ile oda yayınlarından oluşan bir set hediye edildi.

Okunma Sayısı: 716
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı