"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP’de EYT kargaşası

14 Kasım 2021, Pazar 22:18
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaş şartı sağlanmadan emekli olunamayacağını açıkladı.

Ardından Çalışma Bakanlığı’nca kamuoyuna, “Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır” duyurusu yapıldı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de CHP’li Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine, emeklilik için yaş, prim, sigortalı olma süresi gibi şartlar karşılanmadan aylık bağlanamayacağı yanıtını verdi. Bakanların bu açıklamaları Meclis Genel Kurulu’nda da tartışma konusu oldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Asgarî ücretten EYT’ye, 3600 ek göstergeden emeklilerin maaşına kadar her alanda çalışmalar inşallah devam ediyor” dedi. Gazete Duvar’ın haberine göre, Çalışma Bakanı Bilgin’in EYT’lilerle ilgili Sosyal Politikalar Kurulu’na üyeyken başlattığı çalışmalar olduğunu söyleyen Akbaşoğlu, “Bu çalışmaların neticesi ortaya çıktığında bütün toplum kesimleriyle paylaşılacak. EYT’yle ilgili, 3600’le ilgili de zaten biz bunu kanuna dönüştüreceğiz, teklife dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Etiketler: AKP, EYT, kargaşa
Okunma Sayısı: 1289
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    15.11.2021 09:35:07

    Bremen mızıkacıları denince alınıyorlar.Yahu en iyi yaptığınız mızıkacılığı bile mahcup ettiniz.Ne mızıkçı imişsiniz. O zaman bizde BREMEN MIZIKACILARI MIZIKÇILAR desek olurmu.Hatta yakında tekerlemesini çıkarırlarsa şaşırmayız.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı