"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Albayrak’tan istişare vurgusu

11 Ağustos 2018, Cumartesi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe’de düzenlenen toplantıyla ekonomide yeni yol haritasını kamuoyuyla paylaştı. Albayrak, “Yeni dönemin yeni bir ekonomik yaklaşımı olacağını ifade ettik” dedi.

 Albayrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“İş insanları, ekonomistlerle periyodik toplantılara devam edeceğiz. Yeni dönem Türkiye’nin tüm kurumlarıyla, tüm detaylı stratejileriyle, daha hızlı ve daha güçlü politikalarla hedeflerine ilerlediği bir süreç olacak. Her alanda hem içeriden hem de dışarıdan danışmanlar, bakan yardımcıları ve genel müdürlerle çok daha etkin bir bakanlık olacağız. Attığımız adımlarla ve ekonomik vizyonlarla birlikte izleyeceğimiz politikaları istişare ederek yolumuza devam edeceğiz.

Sürdürülebilir ve tam bağımsız para politikası 

Her bir adımı ince ince döşeyerek aksiyon alacağız. Yeni ekonominin en önemli adımlarından biri ‘kararlı bir yaklaşım’. Bu bakanlığın koordinasyonunda çok daha kararlı ve emin adımların atıldığı bir dönem başlayacak. Bugüne kadar kararsız mıydık? Hayır. Hızlı politikalarla hedefe ulaşacağız. Yol haritasını ne kadar sağlam yaparsanız temelleriniz o kadar sağlam olur. Berat Albayrak geldi, gitti, başkası geldi devamı var mı? Sürdürülebilir olacak. Kişiye ya da bir sektöre dayalı olmayacak, sürdürülebilir olacak. Bugün ortaya çıkan tablo ekonomik göstergeler dikkate alındığında mantıklı değil. Yeni ekonomi yaklaşımında, tüm piyasa paydaşlarımızla daha etkin iletişim ve güvenin sağlanması prensibimiz olacak. Para politikalarının tam bağımsızlığının sağlanması diğer bir prensibimiz.”

 

Haber Merkezi

Etiketler: ekonomi, Türkiye, plan, politika
Okunma Sayısı: 2127
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ferhat

    11.8.2018 18:35:45

    16 Yıldır memlekette uygulanan yanlış ekonominin sonuçları bunlar. Abd başkanının bir tweeti iel Türk ekonomisi böyle savruluyor ise Sayın Albayrakın Türkiyenin güçlü ekonomisi olduğu savı havada kalmaktadır.Artık Türk milletinin TL ye güveni yoktur ve bu sebeple altın ve dövize yönelmiştir.Sayın Albayrak ın iştiare yapacağız olgusu boştur.Bu saatetn sonra iştişare yapılsa nolur yapılmasan nolur Gemi batmaktadır.Güven bitmiş ve ekonomimizin aslında kağıttan kaplan olduğu açığa çıkmıştır.Bizim ekonomimizi borcu borç ile kapatma ekonomisidir. Üretim dışı bu ekonomide Abd den olma sa Rusya dan ama yine de bORÇ alarak ferahlama yolu seçilecektir. Kaptan basiretsiz Ona bu yönde de güvenimiz yok! Hiç bir şekilde güvenimiz yok.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı