"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aliağa limanlarından yapılan ihracatta sert düşüş

05 Ağustos 2015, Çarşamba 14:05
İzmir'in Aliağa ilçesindeki limanlardan 2015 yılının ilk yedi ayında yapılan ihracat, yüzde 12,9’luk düşüşle 5 milyar 256 milyon dolar oldu.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Türkiye ve çevre ülkelerdeki önemli gelişmelere dikkat çekerek, ihracattaki önemli ortaklarda yaşanan karışıklıkların yanısıra paritenin de olumsuz etkisinin devam ettiğini, ayrıca siyasi belirsizliğin ekonomi dünyasında tedirginliğe sebep olduğunu belirtti.

‘2016 DA KAYBEDİLMEMELİ’

Son iki yıldır ülke gündemini yerel seçimler ve cumhurbaşkanı seçimi, 2015’in ilk altı ayını ise genel seçimin meşgul ettiğini belirten ALTO Başkanı Saka, “Ekonomi dünyası, şu anda da iki aydır hükümetin kurulması için beklemede. Dolayısıyla kayıp olarak görünen 2015 yılının ardından 2016’ya umutla bakabilmek için ivedi bir şekilde harekete geçilmesi, hükümetin kurularak güven ve huzur ortamının acilen yeniden sağlanması, ülkemiz için zorunluluktur.” dedi.

‘ENERJİMİZİ ÜRETİM VE İHRACATA AKTARMALIYIZ’

Siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın devam etmesi durumunda, üretim ve ihracatta yaşanan kayıpların artarak devam edebileceğini dile getiren Adnan Saka, şunları kaydetti: “İhracatımızda gerileme, tüm ülke çapında devam ediyor. İhracat rakamlarına Aliağa özelinde baktığımızda ise yılın ilk yedi ayındaki ihracat, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 düşüşle 5,2 milyar dolara geriledi. Gerilemenin bir kısmı pariteden kaynaklansa da siyasi belirsizlikler ve ihracattaki önemli ortaklarımızda yaşanan karışıklıkların da ihracatımıza olumsuz etkileri oldu. Bu sebeple iki yıldır seçimlere harcadığımız enerjimizi, hızla hükümetin kurularak belirsizlik ortamının giderilmesine ve üretimle ihracata yönelik stratejilere aktarmalıyız.” Saka, bu önemli düşüşün önüne geçmek adına iş dünyasının, ihracatın arttırılmasına ve yeni pazarların oluşturulmasına yönelik çalışmalarının devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

‘TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ SAĞDUYULU DAVRANMALI’

Huzur, birlik ve beraberlik ortamının ülke gelişimindeki önemine vurgu yapan ALTO Başkanı Saka, “Ülkemizde yaşanan terör olayları, hepimizi üzdüğü gibi ekonomi dünyasını da üzmekte ve tedirgin etmektedir. Bu vesileyle bir kez daha terörü lanetliyor, toplumun tüm kesimlerini bu kirli oyunun bozulması adına her zamanki gibi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1973
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı