"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alibaba, Çin'deki Bekarlar Günü'nde satış rekoru kırdı

12 Kasım 2017, Pazar 13:26
Çin’in en büyük online alışveriş platformu Alibaba, ülkede her yıl kutlanan Bekarlar Günü’nde 25 milyar doları aşan satışla rekor kırdı. Alibaba’nın festivalin ilk 30 dakikasında 7 milyar dolara yakın satış yapması dikkat çekti.

Çin’de Sevgililer Günü’ne alternatif olarak her yıl 11 Kasım’da kutlanan Bekarlar Günü’nde, bu yıl satış patlaması yaşandı. Ülkenin en popüler e-ticaret platformu Alibaba, geçen yıla oranla satışlarını yüzde 29 artırarak 25,3 milyar dolarlık satış yaptı.

Bloomberg'in haberine göre, şirketin festivalin ilk iki dakikasında 1 milyar dolar, ilk 30 dakika içinde de 7 milyar dolara yakın satış yaptığı bildirildi.

Online ödemelerde dünya rekoru

Alibaba’dan yapılan açıklamada, şirketin festivalin ilk beş dakikasında 256 bin online ödeme işlemiyle dünya rekoru kırdığı da belirtildi.

Çin’de bekarların kendilerine hediye aldığı Bekarlar Günü festivali, ABD’de alışveriş çılgınlığının yaşandığı Black Friday ve Cyber Monday'deki satışların toplamını da geride bıraktı.

Okunma Sayısı: 1968
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı