"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alman yayıncı Axel Springer, Doğan’daki ortaklığından çıkıyor

23 Mart 2018, Cuma 16:22
Alman yayıncılık şirketi Axel Springer, Doğan Medya Grubu’ndaki ortaklığından çıkacağını açıkladı.

Doğan Holding’in yazılı ve görsel medyadaki bağlı ortaklıklarının önemli bir kısmındaki paylarının satışı ve devri için Demirören Holding ile görüşmelere başladığını açıklamasının ardından Axel Springer’in de uzun süredir planladığı bu karar teyit edilmiş oldu.

Doğan Holding’e ilk olarak 2007 yılında yatırım yapan Axel Springer, daha sonra hissesini kademeli olarak yüzde 7’ye düşürmüştü.

Şirketin sözcüsü, “Bir süredir tamamen çıkma niyetimiz vardı; bu konuda gerekli anlaşmaları yaptık” dedi.

Axel Springer, bir süre önce, 2020 ve 2022 yıllarında Doğan Medya Grubu hisselerinin satışından 171 milyon avro beklediğini söylemişti. Bu gelir, banka garantileriyle desteklenen satma opsiyonlarına karşı güvence altına alındı.

Springer CEO’su Mathias Doepfner, Türkiye’de birçok gazetecinin tutuklanmasının ardından 2016 yılında Axel Springer’in tamamen Türkiye’den çekileceğinin işaretini vermişti.

‘Terör örgütü propagandası’ yaptığı şüphesiyle bir yıl önce Türkiye’de tutuklanan ve geçen ay serbest bırakılan Türkiye kökenli Alman gazeteci Deniz Yücel, Spinger gazetelerinden Die Welt’in muhabiriydi.

Okunma Sayısı: 1232
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı