"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alo TÜSİAD, Alo MÜSİAD, Alo TOBB nerelerdesiniz?

21 Ağustos 2015, Cuma 10:28
Ekonomi yazarı Güngör Uras, “Ekonominin nabzını tutan kuruluşlardan haber alamaz olduk. Üyeleriniz ne durumda? Kimse politik değerlendirme beklemiyor. Ama ekonomin durumu ne, anlatınız da doğrusu neymiş öğrenelim” diye sordu.

Güngör Uras'ın Milliyet'de yayınlanan bugünkü yazısının bir bölümü şöyle:

Alo TÜSİAD... Alo MÜSİAD... Alo TOBB... Nerelerdesiniz? Sizlerden haber alamaz olduk...

Sizler ekonominin nabzını tutan kuruluşlarsınız. Ülkedeki sanayi kuruluşlarının, finans kuruluşlarının, toptan ve perakende ticaretle uğraşan işyerlerinin, ihracatçıların, ithalatçıların hemen tamamı sizin üyeleriniz.

Üyelerinizin işlerinin ne durumda olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz.

Hal ve gidişten üyeleriniz mutlu, gelecekten umutlu mu? İşler iyi mi? Onun için mi sesiniz çıkmıyor?

Üyeleriniz hal ve gidişten mutlu, gelecekten umutlu iseler, lütfen bizlere, “saf ve bakir Türk halkına” anlatınız da bizler de mutlu ve umutlu olalım.

(...) 

Ekonomide olan biteni sizlerden daha iyi kim izleyebilir? Kim değerlendirebilir? Her birinizin emrinde çalışan çok sayıda uzman var.

TÜSİAD olarak siz değil misiniz ”Bizim 600 üyemiz var ama onların da 2.500 şirketi var. Bizim üyelerimiz Türkiye’de yaratılan katma değerin yarısını yaratıyor. Verginin yarısından fazlasını ödüyor. Türkiye’ye gelen uluslararası sermayenin temsilcileri de bizim üyemiz” diyen?

İyi de üyeleriniz ne yapıyor? Olan biten onları üzüyor mu, yoksa hayatlarından memnunlar mı?

Anlatınız da bilelim.

Doğrusu ne? Öğrenelim...

MÜSİAD olarak siz değil misiniz ”Bizim 11 bin üyemiz var. Üyelerimiz 55 bin işyerinde 1 milyon 600 bin kişi çalıştırıyorlar. Ülkenin 85 noktasında temsilcilik açtık” diyen?

İyi de üyeleriniz ne yapıyor? Olan biten onları üzüyor mu, yoksa hayatlarından memnunlar mı?

TOBB (Türkiye Odalar Borsalar Birliği) olarak siz değil misiniz “365 ticaret, sanayi odası, deniz ticaret odası ve borsanın tepe kuruluşuyuz. Şemsiyemiz altındaki odalara zorunlu kayıt yaptıran işyerlerinin sayısı 1 milyon 300 bin. En büyüğünden en küçüğüne, ülkedeki tüm sanayi kuruluşları, ticarethaneler bizim üyemiz” diyen?

İyi de üyeleriniz ne yapıyor? Olan biten onları üzüyor mu, yoksa hayatlarından memnunlar mı?"

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1965
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı