"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Altın kazandırmaya devam ediyor: Altın fiyatlarında son durum?

04 Temmuz 2016, Pazartesi 10:36
Bayram tatili öncesinde bugün 125 liranın üzerindeki seyrini sürdüren altının gramı, ons fiyatındaki yükselişe paralel kazançlarını devam ettirerek saat 09.40 itibarıyla 125,54 liradan işlem görüyor.

Altının gram fiyatı, 125,5 liradan alıcı buluyor.

Geçen haftanın son işlem gününde 122 lira seviyelerinden hızlı bir şekilde yükselişe geçen gram altın, haftayı önceki kapanışın yüzde 2,5 üzerinde 125,3 liradan tamamladı. Cuma gününe kadar devam edecek bayram tatili öncesinde bugün 125 liranın üzerindeki seyrini sürdüren altının gramı, ons fiyatındaki yükselişe paralel kazançlarını devam ettirerek saat 09.40 itibarıyla 125,54 liradan işlem görüyor.

Altının ons fiyatı ise cuma günkü yüzde 1,5'lik değer kazancının ardından bugün de yükseliş eğilimini koruyor. Analistlerin önemli direnç olarak nitelendirdikleri 1.357 doları test eden ons altın, şu dakikalarda yüzde 0,6 yükselişle 1.350 dolar seviyelerinde dengelendi.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) cephesinden temkinli ifadelerin gelmesi üzerine piyasaların dolar tarafında satış yönünde, altın tarafında ise alış yönünde bir tablo ortaya çıkardığını anımsatarak, altının gramında 130 lira seviyesinin Brexit sonrası psikolojik direnç olarak konumlandığını vurguluyor.

Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarındaki yükseliş isteğinin bu haftaya sarktığını gözlemlediklerini belirterek, "Türkiye'de salı, çarşamba, perşembe günleri resmi tatil olduğundan yurt içi piyasalarda işlem gerçekleşmeyecek. Biz bayram tatilinde altın fiyatlarının yurt dışı piyasalardaki işlem hareketliliğini izliyor olacağız. Altının ons fiyatı ne yönde hareket ederse yurt içi piyasaları olumlu ya da olumsuz etkilemesi beklenmemeli. Bayram tatili sonrasında altın fiyatlarında herhangi agresif bir fiyatlama beklemediğimizi belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 205 lira, Cumhuriyet altın ise 836 liradan satılıyor.

AA

Okunma Sayısı: 1556
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı