"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Altının gram fiyatında son durum?

22 Temmuz 2016, Cuma 19:28
Kanlı darbe girişimi gerek Standard & Poor’s’un Türkiye’nin kredi notunu indirmesi ile artan kur ve altın fiyatlarında bu aralar gerileme görülüyor.

Şu an dolar 3,04 lira, Euro 3,35 lira seviyesinde. Altının gram fiyatı da 129,60 lira. 

Reyting kurumu Standard & Poor’s’un kredi notunu BB+’dan BB’ye, görünümünü durağandan negatife çekmesinin ardından dolar 3,09 lirayı, Euro 3,40 lirayı görmüş; altının gram fiyatı 131 lirayı aşmıştı. Ama çok geçmeden volatilitenin yerini stabilite aldı; bunda ekonomi yönetiminin Türkiye’nin kuruma üyeliğinin bulunmadığı, yatırım stratejistlerinin de not tercihinin art niyetli olduğu beyanları rol oynadı.

Karışık ortamda spekülatörler devreye girdi. Bu çerçevede Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, tedbiren makro reformların devam edeceğini ve sermaye kontrollerinin söz konusu olmayacağını açıkladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın ifadeleri de yatırımcıları rahatlattı. Böylece kur ve altın tarafında daha yatay bir eğilim ortaya koymayı başladı.

Okunma Sayısı: 2296
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı