"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Amazon Türkiye’de ilk haftada ne yaptı?

01 Ekim 2018, Pazartesi 19:21
e-ticaret devi Amazon, Türkiye‘deki ilk haftasını geride bıraktı.

19 Eylül‘de resmi olarak açılışını gerçekleştiren Amazon, teslimat konusunda bazı eleştiriler alsa da birçok Türk kullanıcıyı tarafına çekmeyi başardı. Oldukça uygun fiyatlar ile karşılaşan Türk kullanıcılar, Amazon‘dan çok sayıda sipariş verdiler. Ertesi gün Amazon‘un ilk siparişlerde çok sayıda soruna neden olduğu anlaşıldı. Bunun nedeni, firmanın yerel tedarikçileri açılış konusunda uyarmamasıydı. Eh haliyle bu izdiham teslimat sürelerinde bazı sorunların oluşmasına sebebiyet verdi. Açıldığı gün 578 bin 607 tekil kullanıcıyı ağırlayan Amazon, ikinci gün 203 bin 382 ziyaretçiyi ağırladı. Bu düşüş üçüncü gün de devam ederken, ziyaretçi sayısı 140 bin‘e kadar geriledi. Dördüncü gün ise ziyaretçi sayısında yüzde 50‘ye yakın bir kayıpla 72 bin 504 kişi Amazon mağazasını ziyaret etti. Açılış gününde bu kadar ziyaretçi çekmiş olmasının sebebi Amazon markasının Türkiye pazarında büyük bir kitleye ev sahipliği yapıyor olması. Bildiğiniz üzere daha öncesinde Almanya üzerinden Türkiye’ye siparişler geliyordu. Haliyle bu kitle direkt olarak Türkiye’de açılan Amazon sitesine sıçrayış gerçekleştirdi. Ülkemizde verdiği hizmetin ilk haftasını geride bırakan Amazon, müşterilerini mağdur etmemek adına mağazaları daha sıkı şekilde kontrol etmeye devam ediyor. (teknolojioku)

Etiketler: amazon
Okunma Sayısı: 3016
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı