"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anadol ile Pekin-Paris Rallisi’ne katıldı

22 Mayıs 2015, Cuma 09:50
Lise 2. sınıf öğrencisiyken görüp hayran kaldığı Türkiye’nin ilk seri üretim otomobil markası Anadol’la tam 43 sene sonra 14 bin 500 kilometrelik Pekin-Paris Rallisi’ne katılan Ahmet Öngün, Türkiye'de 60 milyar dolarlık büyüklüğe sahip otomotiv sektörünün mimarının Anadol olduğunu söyledi.

80’li yıllardan itibaren kendi otomotiv markasını oluşturmayı başaran Güney Kore’nin başarısına dikkat çeken maceraperest, “Anadolumuz bugün dünya otomotiv sektöründe bir Türk markası olabilecek potansiyeldeydi.” dedi.

'BİZ İLK OLDUK'

İzmir'de Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilerle biraraya gelen Gantek Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Klasik Otomobil Kulübü ve Porsche Club İstanbul’un kurucusu Öngün, Erdal Tokcan ile birlikte 2010 yılında 1967 model Anadol A1 ile katıldıkları 37 günlük Pekin-Paris Rallisi’nde yaşadıklarını anlattı. Aynı zamanda dünyanın en önemli ve en prestijli klasik otomobil yarışına katılan ilk Türk ekibi unvanını alan ve ikinci gelmeyi başaran ikiliden Öngün Moğolistan, Sibirya ve Kazakistan gibi engebelerle dolu parkurlardan geçtiklerini söyledi.

'O BİZİM PRENSESİMİZ'

Anadol’u ilk kez lise öğrencisiyken gördüğünde sevinçten gözlerinden yaşlar aktığını anlatan Ahmet Öngün, yarışmaya katıldıkları Anadol A1’i prenses olarak adlandırdıklarını söyledi. Maceraperest yarışçı, “Bu yarışmaya başvurmadan önce komite tarafından, ancak çok özel bir araçla katılabileceğimizin bilgisi verilmişti. Bunun için aracın orijinaline sadık kalındı ancak süspansiyonu kuvvetlendirildi. Bunlar yaklaşık iki sene süren bir zaman aldı. Başta zayıf olarak görünen aracımız, daha sonra yarış komitesi tarafından ‘fantastik bir otomobil’ olarak adlandırıldı. Biz de yarışa katıldığımızda ben 62, arkadaşım Erdal Tokcan 58 yaşındaydı. Yaşımızdan ötürü yarışmanın en zayıf halkası olarak görenler, finalde bizi tebrik etti.” dedi.

Ahmet Öngün ayrıca söz konusu yarıştan elde edilen gelirin Toplum Gönüllüleri Vakfı’na bağışlandığını, bu sayede de 140 öğrenciye dört sene boyunca burs imkanı sağlandığını söyledi. Söyleşiye Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Vekili Prof. Dr. Cemali Dinçer de katıldı.

Okunma Sayısı: 3143
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı