"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asgari geçim zorlaştı

07 Mayıs 2015, Perşembe
TÜİK verilerinegöre; Nisan ayında 4 kişilik bir ailenin asgarî geçim haddi bir önceki aya göre yüzde 1,37 oranında artarak 4 bin 276 lira 86 kuruş oldu.

Türkiye Kamu-Sen, 2015 yılı Nisan ayına ait asgarî geçim endeksi verilerini açıkladı. Araştırma Geliştirme Merkezi’nin TÜİK verileri ile kıyaslayarak yaptığı araştırmaya göre; Nisan ayında 4 kişilik bir ailenin asgarî geçim haddi bir önceki aya göre yüzde 1,37 oranında artarak 4 bin 276 lira 86 kuruş oldu. Çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı ise 2 bin 96 lira 64 kuruş olarak hesaplandı. Ortalama bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Nisan 2015 maaşından geriye yalnızca 599 lira 74 kuruş kaldı. Araştırma sonuçlarını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Son dört ayda enflasyon yüzde 4,7 yükseldi. Memurlara verilen yüzde 3 zam enflasyon karşısında bile 1,7 eridi. 4 ay içerisinde ailenin gıda harcamaları yüzde 12,3 zamlandı. Memur maaşının yarısını yalnızca gıda harcamalarına ayırmak zorunda kalıyor. 4 kişilik ailenin insanca yaşayabilmesi için gerekli en düşük harcama miktarı 173,2 lira arttı” dedi.

Memurların ve kamu çalışanlarının 6 ay içinde ortalama 70 TL zam aldığının altını çizen Koncuk, “Memur maaşları 4 ayda ortalama 103 lira eridi. Üstelik Temmuz ayında enflasyondan kaynaklı kayıpları da karşılanmayacak. Hal böyle iken, memurların haklarını savunsun diye toplu sözleşme masasında yetkilendirilen sözde sendikalar, iktidarın icraatlarını methetmekle meşgul; iktidarı aklamakla görevlendirilmiş gibi hareket etmektedir.” açıklamasında bulundu.

Haber: Mücahit Çakır

Okunma Sayısı: 1306
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı