"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asgari satış yapmayan benzincilere yaptırım geliyor

01 Şubat 2015, Pazar 14:31
Dağıtıcı lisans sahiplerine, hukuken geçerli bir nedene dayanmadan asgari yükümlülüğü olan yıllık 60 bin ton beyaz ürün (benzin, motorin) satışını gerçekleştirememeleri halinde idari yaptırım uygulanacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, hukuken geçerli bir nedene dayanmaksızın, pazarlama projeksiyonunda beyan edilen asgari yıllık 60 bin ton beyaz ürün (benzin, motorin) satışını gerçekleştiremediği tespit edilen dağıtıcılar hakkında idari yaptırım uygulanacak. 

Daha önceki düzenlemede, 60 bin tonluk yıllık asgari satış yükümlülüğünü yerine getirememesi halinde, EPDK'ya sunulan inceleme raporu sonrasında, dağıtıcının lisansı Kurul kararı ile iptal ediliyordu.

AA

Okunma Sayısı: 636
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı