"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asgarî ücret eridi

12 Ağustos 2018, Pazar
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, artan enflasyon ve döviz kurlarının çalışan kesimin aldığı ücretleri büyük ölçüde erittiğini söyledi.

Herşeye zam gelİrken, ücretler yerİnde sayıyor

Enflasyon artışına bağlı olarak elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere, temel gıda ve tüketim ürünlerine yüzde 9 ile yüzde 50 arasında zam yapıldığını hatırlatan Gürer, Türk Lirası’nın bir yılda yüzde 50 oranında değer kaybettiği bir dönemde, işçi, memur ve emekli maaşlarına ilk altı ayda yüzde 4, ikinci altı ayda ise yüzde 3.5 zam yapılmasının, bu kesimleri açlık ve sefalete sürüklemek anlamına geldiğini belirtti. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işçi, memur ve emekli maaşlarının, önlenemeyen döviz kuru ve enflasyon artışı karşısında son bir yıl içinde neredeyse yarı yarıya eridiğini söyledi. Gürer, artan enflasyon farkının, işçi, emekli ve memurun maaşına her ay yansıtılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’de ekonomik verilerin iyi olmadığına dikkat çekti. Gürer, Enflasyon ve döviz kurlarındaki büyük artışın, ekonomik krizi toplumun bütün kesimlerinde hissettirdiğini vurguladı.  Türkiye’nin, iyi yönetilmediğinin bir göstergesi olan ekonomik krizden işçi, memur ve emeklinin de olumsuz yönde etkilendiğini vurgulayan Ömer Fethi Gürer, artan enflasyon ve döviz kurlarının çalışan kesimin aldığı ücretleri büyük ölçüde erittiğine dikkat çekti.  

Haber Merkezi

Etiketler: enflasyon, ekonomi, zam, ücret, para
Okunma Sayısı: 2562
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı