"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asgarî ücret yüzde 21 eridi

14 Temmuz 2018, Cumartesi 19:27
24 Haziran seçimlerinin hemen ertesi günü 4,53’e kadar gerileyen dolar kuru, yeni kabinenin açıklanmasıyla 4,97 olan tarihî zirveyi gördü.

Ekonominin başına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadının geçirilmesi piyasalarda şok etkisi yaparken yabancı yatırımcı da kaçmaya başladı. Henüz seçimlerin üzerinden üç hafta geçmiş olmasına rağmen Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 7’yi aştı. Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre bekar ve çocuksuz bir asgarî ücretlinin 2018’deki aylık net geliri 1.603 Türk Lirası. Bu yıl başında dolar kuru 3,78 TL idi. Yılın ilk günlerinde asgarî ücreti 424 dolara denk düşen bir asgari ücretlinin bugünkü maaşı ancak 331 Amerikan Doları’na tekabül ediyor. 

Etiketler: asgari ücret
Okunma Sayısı: 1740
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı