"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Atık yağlar tekrar ekonomiye kazandırılıyor

20 Kasım 2014, Perşembe 10:51
İzmit Belediyesi, kullanılmış bitkisel yağları toplayarak geri dönüşümünü sağlıyor.

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde kullanılmış bitkisel yağların lavabolardan dökülmesinin de önüne geçilmiş olunuyor. 

1 litre atık yağın 1 milyon metreküp temiz suyu kirlettiğini söyleyen yetkililer, "Yağlar, sadece temiz suları kirletmiyor, lavabolardan dökülerek kanalizasyon sistemlerine de zarar veriyor. Çevre için telafisi mümkün olmayan zararlara yol açan kullanılmış bitkisel yağları evlerden ve iş yerlerinden toplayarak çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın da büyük önem verip destek olduğu projeye vatandaşlardan da önemli destek geliyor. Eğitim kurumlarımız, lokanta, restaurant gibi iş yerleri, eğitim kurumları, kurs merkezleri atık yağları dökmeyerek özel kaplarda biriktirip belediyemizi arayarak bunları aldırıyorlar. Sadece 10 gün içinde 21 evden 125 kilogram, 2 okuldan 10 kilogram ve bir kültür evinden de 50 kilogram atık yağ aldık." bilgisini aktardı.

İzmit Belediye yetkilileri, geçen 10 ay içinde evlerden 4 bin 400 kg. okullardan 2 bin 830 kg. ve iş yerlerinden de 11 ton atık yağ toplanarak, bunları biodizel olarak tekrar ekonomiye kazandırdıklarını bildirdi. 

Okunma Sayısı: 1109
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı