"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avrupalı turist Türkiye’ye gelmiyor

25 Temmuz 2017, Salı
Pronto tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Son 2 yılda yaşadıklarımız bizi öyle bir geriye götürdü ki, Fiyatlar neredeyse 10 yıldan daha fazla geriye gitti. Avrupalı Türkiye’ye gelmem diyor. Politik söylemleri değiştirmemiz gerek” dedi.

Pronto tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, 2015’den bu yana düşüşte olan turizm sektörü hakkında açıklamalarda bulundu. T24’te yer alan habere göre, Almanya ile yaşanan krizin de etkili olduğu turizm sektörü için Onaran, “Son 2 yılda yaşadıklarımız bizi öyle bir geriye götürdü ki. Fiyatlar neredeyse 10 yıldan daha fazla geriye gitti. Avrupalı Türkiye’ye gelmem diyor. Politik söylemleri değiştirmemiz gerek” dedi. Ali Onaran, iki ay otelleri doldurarak 12 ay ayakta kalmanın zorluğunu belirterek,’’ İki ay çalışacağım ama 12 boyunca giderlerimi karşılayacağım. Tesisi ayakta tutacağım, yok öyle bir dünya. O zaman ürünü beş katına satmam lazım ki sistem yürüsün. Temmuz - ağustosta Antalya zaten dolu oluyor. Ama otelin en az 6 ay dolu olması gerekiyor. Geçmişte Türkiye’de 6 ayı 9 aya çıkarmıştık’’ ifadelerini kullandı.

 

Politik söylemler değişmeli

Hâlâ Avrupa pazarının düşüşte olduğunu belirten Onara, ‘’Avrupa bölgesi artık ben Türkiye’ye gelmem, diyor. Bunda politik söylemler çok rol oynuyor. Bunları aşmamız lazım. Çünkü bizim yakın çevremizden turist getirmemiz gerekiyor. Biz şu anda Hindistan ve Çin’den turist getirmek için çaba sarfediyoruz. Doğru ama şunu unutmayalım; Hindistan’dan getirdiklerimizin sayısını 2 katına çıkardığımızda +100 bin kişi gelecek. Ama Almanya’da yüzde 10 daha artırdığımızda yarım milyon daha turist getirmiş olacağız. Batı bizim için büyük potansiyeldir. Türkiye’ye gelen turistin yarıdan fazlası Avrupa’dan geliyor. Tek bir yerden gelen turiste bel bağlamak da tehlikeli. Rusya örneğinde bunu gördük. Turizmi çeşitlendirmek çok doğru. Ama Avrupa’yı unutmamamız gerekiyor.’’ şeklinde konuştu

 

Etiketler: avrupa, türkiye, turist
Okunma Sayısı: 1621
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı