"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avrupalı Türkler Alman turistten daha çok harcıyor

26 Eylül 2017, Salı 14:10
Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar (TAVAK ) Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, “Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’ye gelen ve ortalama kalış süreleri 17 gün olan Almanların kişi başı toplam harcamaları ortalama 660 euro iken Avrupalı Türklerin kişi başı ortalama bin 150 euro harcadığı görülmektedir” dedi.

TAVAK Vakfı ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) yaptığı ‘2017 yılı Avrupalı Türklere Yönelik Turizm Araştırması’nın sonuçları, düzenlenen toplantıyla açıklandı. Araştırmayı değerlendiren Şen, 2017’de bir önceki yıla kıyasla, Avrupa’dan daha fazla Türkiye kökenlinin Türkiye’yi ziyaret edeceği öngörüsünde bulunarak, 2016’da yaklaşık 2.3 milyon Türkiye kökenlinin Avrupa’dan tatilini geçirmek üzere Türkiye’ye gittiğini söyledi.

Avrupa’daki Türklerin yarısına yakınının tatilini Türkiye’de geçirdiğini aktaran Şen, “Bu yıl tatilini Türkiye’de geçirecek olan 2.7 milyon Avrupalı Türk turistin 1.6 milyonunu Almanya’da yaşayan Türkler oluşturuyor. Bu yılın ağustos ve eylül aylarındaki verilere göre, Avrupalı Türkler Türkiye’de ortalama 4 hafta kalıyor. Yalnızca ailelerini ziyaret etmek için değil, aynı zamanda Antalya, Bodrum, Çeşme, Alaçatı gibi sahillerde tatillerini geçirmek için geliyorlar” dedi.

AA

Okunma Sayısı: 1107
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı