"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ayakkabı sektörü 15 Temmuz'dan sonra hızlı toparlandı

23 Ekim 2016, Pazar 21:46
Beta Ayakkabı Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tasarruf ekonomisinden ilk etkilenen sektörler arasında yer alan ayakkabı pazarının hızlı bir şekilde toparlandığını söyledi.

Geçen seneye kıyasla satış rakamlarında başa baş gitmeyi başaran firmaların kendini şanslı addeddiğini belirten Akyıldız, "En azından hayatta kalıyorlar ki karlılıkları artık 2’inci 3’üncü plana atmış durumdalar. Birçok firma da zaten bu seneyi zarar etmeyi kabullendi." dedi. 

Geçen sene ilk 9 ayda 222 bin çift ayakkabı satmışken, bu sene 260 bin çift ayakkabı sattıklarını belirten Akyıldız, kalkışma sonrası çok hızlı bir toparlanma sürecinin yaşandığının da altını çizerek bu sürecin çok daha uzayabileceğini söyledi. 

İşte Akyıldız'ın açıklamalarından satır başları:

"YENİ MAĞAZALAR GELİYOR"

BETA olarak 2015 yılını 55 milyon TL ciroyla kapatmıştık. Bu seneyi de 65 milyon TL ile 70 milyon TL arasında bir ciroyla kapatmayı hedefliyoruz. Bu yıl darbe girişiminden sonra yatırımlarımıza da devam ettik ve yeni mağazalar açtık. İzmir Mavibahçe AVM, Samsun da yeni mağazalarımız açıldı. Bunun yanında İstanbul’da Pera mağazamız da geliyor.

BETA olarak 39 mağazaya ulaştık artı bir internet mağazamız var. İnternet satışları gayet iyiyiz. Orada karlıyız orada internetten kira gideri yok ama kendine göre bazı giderleri var. Satışları geçen senenin yüzde 25 üzerinde. İhracatta da düzenli işimize devam ediyoruz. Artı ya da eksi bir durum yok.

"BİZE GELEN TALEPLER VAR"

Sektör satın almaları konusunda zaten hareketli. Teklifler geliyor, talepler geliyor. Şimdi Moody’s de not düşürdü ama bu beklentiydi ve gerçekleşti. Şimdi aslında Türkiye bu açıdan biraz da yatırım fırsatı. Yani piyasa düşmüş, değerlemeler etkilenmiş dolayısıyla bir kısım için ise sağlam bir yatırım fırsatı. Bize gelen talepler de var tabi ki... Satın alma isteyenler de var bize katılma isteyenler de var. Bence birçok firmaya oluyor şu anda. Bizim açımızdan aralarında ciddi olanlarla sürecimiz devam ediyor.

"MARKALAR ZARARINA SATIŞ YAPIYOR"

Bu sene bazı markaların ise zararına da satış yaptıklarını gördük. Bir ürün var ürünün maliyetleri bellidir.  Bunun üzerine marka değerini katmasanız dahi üç aşağı beş yukarı deri ayakkabının üretim maliyetlerini biliyoruz. Diğer giderleri de kattıktan sonra, onun üzerine eklenen her fiyat marka değeridir. Bunlara baktığımızda üretim fiyatının dahi altında fiyatlar olabiliyor. Bunun ne zaman ve ne şekilde yaptığı da iyi incelenmeli. Sezon sonu bitmiştir elinizde tek tip ürün kalmıştır onu nakite çevirmeniz gerekiyordur. Bunu stok maliyeti, falan derken maliyetine satmak daha doğru bir hareket olabilir. Ancak diğer türlü indirimle başlamak yanlış bir uygulama.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1193
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı