"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bağ-Kur’lu 1 milyon kişi prim borcunu yapılandırdı

28 Şubat 2015, Cumartesi 11:17
Sosyal güvenlik destek prim borçlarını yapılandırmak için 1 milyon 61 bin iştirakçi müracaatta bulundu.

Bu çerçevede Bağ-Kur sigortalılarının 13,6 milyar tutarında prim borcunun yaklaşık 12 milyarı yeniden yapılandırıldı. Bu tutarın 2 milyarı tahsil edildi. Ayrıca, daha önceden Bağ-Kur sigortalılıkları durdurulanlardan 234 bin kişi, durdurulan sürelerini borçlandılar ve 4 milyar TL yapılandırma borcunun 1,6 milyar TL’sini ödeyerek tekrar sosyal güvenlik şemsiyesi altına girdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, prim borçlarını yapılandırmayan 1 milyon 305 bin kişinin yasa gereği sağlık hizmetinden yararlanamayacak olmasının, Bağ-Kurluyu ve ailesini zor durumda bırakacağını söyledi. Palandöken, “Meclis komisyonunda kabul edilen tasarı Meclis’te yasalaştığında prim borçlarını yapılandırmayan 1 milyon 305 bin Bağ-Kurlu’nun 12 aydan fazla borcu olanların primleri dondurulacak. Böylece derhal sağlık yardımlarından yararlanması sağlanacak. İki aylık prim borçları olunca sağlık hizmetlerinden yararlanamayan 1 milyon 305 Bağ-Kurluya sağlık hizmeti verilerek çok önemli bir eksiklik giderilecek. Eğer vatandaşlarımız tekrar primlerimi ödemek istiyorum dendiğinde, kaldıkları yerden bu süreyi ihya edebilecek.” diye konuştu. 

Etiketler: bağkur, prim borcu
Okunma Sayısı: 1214
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı