"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Ağbal: Ekonomi tek elden yönetilmeli

01 Haziran 2018, Cuma 17:32
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’de ekonominin tek elden yönetilmesi gerektiğini söylerken “Tecrübelerimizi farklı yapıları dağıtmak yerine tek elden emir komuta zincirinde götürmemiz lâzım” dedi.

Ağbal,  TCMB’nin bağımsızlığı aynı şekilde devam edeceği konusunda kararlı olduklarını belirterek, ‘’Ekonomi tek elden yönetilmeli, ekonomi yönetiminde dağınık yapı varsa koordinasyon kurulmalı ama tecrübelerimiz farklı yapıları dağıtmak yerine tek elden emir komuta zincirinde götürmemiz lazım. Para politikasını uygulayan Merkez Bankası, kurumsal araç bağımsızlığına sahip olacak. Ekonomi politikalarında ‘yeni normal’e uygun finansal politikaları oluşturacağız, sıkı para politikası ve sıkı maliye politikası uygulayacağız. Türkiye’nin büyümeye ihtiyacı var, artan işgücü talebine bağlı olarak büyümemiz lâzım, potansiyele de sahibiz.’’diye konuştu.

Etiketler: naci ağbal
Okunma Sayısı: 1232
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı