"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Çelik: Asgari ücret 1300 lira oldu diye kıyamet kopmaz

07 Ocak 2016, Perşembe 22:30
Bursa'da İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği 'İnegöl'ün Yıldızları Ödül Töreni'nde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, asgari ücretin 1300 lira olmasının eleştirilmesine değindi.

Bakan Faruk Çelik, “Şimdi de asgari ücret 1300 lira oldu. Arkadaşlar asgari ücret 1300 lira oldu diye kıyamet kopmaz, ben bu işi biliyorum. Ama işverenin piyasada rekabet koşullarını artıracak birçok yöntem var. Bu yöntemlerle ilgili işverenin talepte bulunması saygıdeğerdir. Ama benim üzüldüğüm olay şudur; asgari ücret 1300 lira oldu ve kıyamet koptu gibi yansıtılması aslında işverenler içinde sıkıntılı ve izahı zor bir durum. Netice itibariyle bir insan ailesine 1300 lira alıp, gidip ailesini çoluğunu çocuğunu geçindirecek. Önce kendimize bunu sormak zorundayız. Sanki gariban, alın teri ile 8-9 saat çalışan, alın teri ile ekmeğini kazanmaya çalışan ve akşama çocuğuna bir çikolata götürebilir miyim diye heyecan duyan bir insanın 1300 lirasına göz koymuşuz gibi bir algı bizim işverenlerimizin hak etmediği bir algıdır. Buradan kesinlikle çıkılmasının doğru olduğu kanaatindeyim.” dedi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl da, “Bizim 2023 hedeflerimiz içinde İnegöl’ü mobilyada Türkiye’nin başkenti yapmak ve 2023’te 3 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşmak gibi bir hedefimiz var.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise tarım ve hayvancılıkta yeni reformlara ihtiyaç olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, “Devletten ne istiyoruz, istediğimiz şu; para pul istemiyoruz. Hiç bir ortamda da para pul istemedim. Tek isteğim şu; ben rekabetçiyim, yapamayacağım iş yok. Uluslararası platformlarda benim meslektaşlarımla bir araya geldiğim zaman görüyorum. Ben onlardan akıllıyım, zekiyim, çalışkanım. Bir tek isteğim var, bütün Türk girişimciler de böyle. Tek isteğim şu devletimden rakiplerim hangi şartlarda üretiyorsa, hangi şartlarda alıp satıyorsa, hangi şartlarda elektrik kullanıyorsa, hangi şartlarda istihdam üzerindeki vergi yükleri varsa onu verin bize. Onun dışında Allah’ın izni ile, Allah birlik ve beraberliğimizi de bozmazsa biz bu ülkeyi dünyanın ilk ona büyük ekonomisi arasına sokarız ve bizden sonraki nesilde Allah’ın izni ile bu ülkeyi dünyanın bir numarası haline getirir.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1380
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı