"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Pekcan'dan 'elektronik çek ve bono sistemi' açıklaması

26 Aralık 2018, Çarşamba 12:57
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı'na katıldı.

Pekcan, burada yaptığı konuşmada, "Elektronik çek ve bono sistemini en kısa zamanda uygulamaya alacağız. Artık bunları elektronik ortamda takip edecek durumdayız." ifadelerini kullandı.

Elektronik çek geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Elektronik çek ve bono sistemini en kısa zamanda uygulamaya alacağız. Artık bunları elektronik ortamda takip edecek durumdayız” açıklamasında bulundu Gümrüklerde dijitalleşme yolunda önemli adımlar attıklarını anlatan Pekcan, Tek Pencere Sistemi ile 17 kurumun 125 evrağını tek noktadan takip edebildiklerini söyledi. Birkaç evrağın eksik olduğunu ve bunların da en kısa sürede tamamlanacağını bildiren Pekcan, “Hedefimiz önümüzdeki dönemde kağıtsız gümrük. Bu projemiz kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. “Elektronik çek ve bono sistemini en kısa zamanda uygulamaya alacağız” diyen  Pekcan, çeke yönelik güvenin arttırılması ve karşılıksız çekin engellenmesi ile ilgili korekodlu çek uygulamasına başlanıldığını hatırlatarak, “Şimdi bono ile ilgili de çalışmalarımızı tamamladık. En kısa zamanda o da devreye girecek. Bunun dışında size bir müjdemiz daha var. Elektronik çek ve bono sistemini en kısa zamanda uygulamaya alacağız. Firmalarımız, artık çek ve bonoyu elektronik ortamda sisteme sokabilecek, takip edebilecek” şeklinde konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1107
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı