"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Yıldız: Türkiye, nasıl kayıtsız kalabilir

22 Aralık 2014, Pazartesi 12:40
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak’ın petrol tedariki adına önemli bir ülke olduğunu dile getirerek, "Bu ortamda nasıl olur da Türkiye, Irak ile ilgili konulara kayıtsız kalabilir?" diye sordu.

Yıldız, World Energy Outlook 2014’ başlıklı raporun tanıtım toplantısından ayrılırken gazetecilerin Irak petrolü ile ilgili sorularını cevapladı. Türkiye’nin Bağdat ve Erbil ile irtibatlarına dair soruya Yıldız, şu karşılığı verdi:

"Irak 2040’a dek dünyanın petrol tedariki ile alakalı en önemli ülkelerinden birisi. 2040’a dek 14 milyon varil artış olacak. Bunun asgari 4 milyon varili Irak’ta olacak. Bu ortamda nasıl olur da Türkiye, Irak ile ilgili konulara kayıtsız kalabilir? Kim söylerse söylesin bu hakikati örtemez kapatamaz. Türkiye, doğru tercih yapmıştır. Bağdat ve Erbil ile irtibatlar bundan böyle güçlü olacak. Bağdat’ta bulunan meslektaşlarımla iyi, yararlı toplantılar yaptık. Bu Perşembe önemli bir toplantı da Ankara’da olacak. Irak Başbakanı da toplantıya gelecek. Bu konuları enine boyuna ele alacağız. Türkiye gelecek aylarda daha yeni firmalarla yeni anlaşmalar yapmaya açıktır. Bunu önemsiyoruz. Bizim Bağdat ile yapılan anlaşmalar, Erbil ile yapılan sözleşmeler çerçevesinde Irak ile enerji dış ticaretini arttırma hedefimiz var. Bu isabetlidir. Irak’ın istikrarsızlığı bizi ilgilendirir. Irak’ın istikrarı bizi ilgilendirir, Irak’ın normalleşmesine koyulacak katkı Türkiye tarafından en üst seviyeye çekilecektir, önemlidir.

Okunma Sayısı: 942
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı