"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakanlık açıkladı: Türkiye'de 150 bin boş iş pozisyonu var

29 Mart 2017, Çarşamba 19:19
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar işsizlik verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, "Türkiye'de işsizlik var' diyoruz ama bugün İŞKUR'da Türkiye genelinde 150 bin boş iş pozisyonu var" dedi.

 

Muğla'da, iş gücüyle işvereni bir araya getirebilmek için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından "Muğla 3. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dinamik aktif iş gücü yüksek olan bir ülke olduğunu söyledi.

Ülkede birçok vatandaşın iş beğenmediğini savunan Nacar, "Türkiye'de işsizlik var' diyoruz ama bugün İŞKUR'da Türkiye genelinde 150 bin boş iş pozisyonu var. Sadece Muğla'da 18 bin boş iş pozisyonu olup, bugün bu salonda çalışmak isteyen herkesin yarın eğer çalışmak istiyorum diyorsa iş bulabileceği bir ortam var." dedi 

Muğla Valisi Amir Çiçek ise amaçlarının istihdam alanlarını gün geçtikçe büyütmek ve işsizlik oranını en alt seviyelere çekmek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli İstihdam Seferberliğinin istihdamın artışında etkili olduğunu belirten Çiçek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Milli İstihdam Seferberliğini başlattığında İŞKUR ve SGK Müdürlüğümüz ile eksiklerimizi tespit ederek, yapılması gerekenler konusunda çalışmalarımıza başladık. İşverenlerimizle bir araya gelerek projenin kendilerine kazandıracaklarını anlatarak istihdam seferberliğini duyurmaya çalıştık. En kısa sürede bu çalışmalarımızın sonuçlarını aldık. İki aydan az bir sürede 10 bine yakın vatandaşımız bu projeden faydalanarak iş sahibi oldular. Muğla’da hedefimiz 30 bin kişiyi iş sahibi yapmak. Ben inanıyorum ki yılsonuna kadar 50 bini de geçeceğiz." dedi.

AA

Okunma Sayısı: 1059
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı