"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bayram alışverişi yaparken bu tavsiyelere dikkat edin!

06 Temmuz 2015, Pazartesi 14:01
Ramazan Bayramı’na kısa süre kala çarşı pazarda şeker, tatlı ve çikolata hareketliliği yaşanıyor.

Esnaflar ise bayramlık şeker ve tatlı alışverişi için tüyo verdi. Şekerin, ambalajına yapışık olmayanının tercih edilmesi, sert olmamasına dikkat edilmesi tavsiyesinde bulundu. 

İstanbul'da Kapalıçarşı ve Mısırçarşısı bölgesinde Ramazan Bayramı hareketliliği şimdiden başladı. Ancak her zaman olduğu gibi tatlı, kahve, çikolata ve lokum satışları diğer alışverişin bir miktar önünde. Çünkü sadece bayramda değil, diğer zamanların da vazgeçilmez alışverişini bu türler oluşturuyor. 

Şekerleme ve çikolata alışverişi konusunda esnaf, vatandaşlara bazı tüyolar vererek iyi bir alışverişin nasıl yapılacağını açıkladı. Aydın Akbulut isimli satıcı, merdiven altı üretim olup fiyatı düşük olan çeşitlerden kaçınılması çağrısında bulundu. Akbulut, "Şeker alırken ambalajını açıp bakın, kaliteli olanının ambalajına yapışmaması gerekir. Aynı şekilde çikolatalı şekerlerde de üzerinde beyazlık oluşmaması gerekir. Lokumda da durum farklı değil. Lokumu ben 26 liraya satıyorum ama piyasada 10 liraya lokum satan var. Lokumun da yumuşak olması ve glikoz karışımlı olmaması gerekiyor." uyarısında bulundu. 

Çikolata satıcısı esnafın uyarıları da benzer yönde. Markalı ürünlerin tercih edilmesinin mağduriyet yaşamamak için zaruri olduğunu belirten esnaf, marka olan ürünlerin belli bir kaliteye sahip olduğunu ve bu kalitenin tutturulmasının belli bir maliyetinin olacağını anlattı. Kötü çikolatanın katkı maddeleri itibariyle anlaşılabileceğini anlatan esnaflar, kaliteli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Vatandaşlara göre ise ekonomik durumlar alışverişte belirleyici oluyor. Ev ekonomisine göre alışveriş yaptıklarını anlatan vatandaşlar, zaman zaman evde yapılan tatlı türlerini daha çok tercih ettiklerini belirtti. Kimi vatandaşlar ise mecburen ucuz olanı almak zorunda kalabildiklerini, ziyarete gelenleri bir şeyler ikram edebilmek için mecburen ucuz olanı aldıklarını ifade etti.

Okunma Sayısı: 5910
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı