"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Berat Albayrak: Kamuda tasarrufa başladık

10 Ağustos 2018, Cuma 16:14
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe'de düzenlenen toplantıyla ekonomide yeni yol haritasını açıkladı. "Merkez Bankası'nın tam bağımsızlığı prensip olarak devam etmesi gereken bir husus" diyen Albayrak, "Kamuda tasarruf tedbirlerine başladık, yıl sonu rakamlarında göreceksiniz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Yeni Ekonomi Yaklaşımı'nın sac ayaklarını "Enflasyonla güçlü mücadele, cok daha sıkı bir Hazine ve Maliye Bakanlığı, cari açığın düşürülmesi" olarak sıraladı.

Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

​"Bugün benim için çok heyecan verici bir gün. Türkiye son 16 yılda bir üst lige çıktığı çok başarılı bir süreç ortaya koydu. Bugün yeni sistemin genel çerçevesini çizeceğimiz bir toplantı.

İş insanları, ekonomistlerle periyodik toplantılara devam edeceğiz. Yeni dönem Türkiye'nin tüm kurumlarıyla, tüm detaylı stratejileriyle, daha hızlı ve daha güçlü politikalarla hedeflerine ilerlediği bir süreç olacak.

Her alanda hem içeriden hem de dışarıdan danışmanlar, bakan yardımcıları ve genel müdürlerle çok daha etkin bir bakanlık olacağız. Attığımız adımlarla ve ekonomik vizyonlarla birlikte izleyeceğimiz politikaları istişare ederek yolumuza devam edeceğiz."

Her bir adımı ince ince döşeyerek aksiyon alacağız. Yeni ekonominin en önemli adımlarından biri 'kararlı bir yaklaşım'. Bu bakanlığın koordinasyonunda çok daha kararlı ve emin adımların atıldığı bir dönem başlayacak. Bugüne kadar kararsız mıydık? Hayır.

Hızlı politikalarla hedefe ulaşacağız. Yol haritasını ne kadar sağlam yaparsanız temelleriniz o kadar sağlam olur. Berat Albayrak geldi, gitti, başkası geldi devamı var mı? Sürdürülebilir olacak. Berat Albayrak olsa da olmasa da dizayn ettiğimiz süreç sürdürülebilir olacak. Kişiye ya da bir sektöre dayalı olmayacak, sürdürülebilir olacak."

 

Okunma Sayısı: 3058
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı