"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Beyaz çayın fiyatı el yakıyor

04 Mart 2015, Çarşamba 13:23
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, geçen yıl ilk kez üreterek piyasaya sürdükleri beyaz çayın kilogram fiyatını 4 bin liradan satışa sunduklarını açıkladı.

Sütlüoğlu, efsane gibi anlatılan ve imparatorların çayı olarak bilinen beyaz çayla ilgili geçen yıl 800 bin dekar alanda üreticilerden bin 531 kilo yaş beyaz çay tomurcuğu elde ettiklerini belirterek, bundan 370 kilogram beyaz çay üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Beyaz çayın çok değerli olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, “Sağlık değeri ve özelikleri son derece yüksek. Dünyada çok kısıtlı üretildiği için her zaman bulunamayan değerli bir ürün. Çok yüksek oranda Antioksidan özelliği var. Gençleştirme, cilt güzelliği, yaşlanmayı önleme özelliği, zayıflatma özelliği ile anti kanserojen olduğu bütün dünyaca biliniyor.” dedi.

Beyaz çayla ilgili Japonya’da yürütülen bilimsel çalışmalar olduğunu anlatan Sütlüoğlu, “Ecz. Dr. Ozan Fidan’ın bu alanda Japonya’da Çaykur’la birlikte yürüttüğü bir çalışma var. Bu çalışmada beyaz çayda JP53 kod adlı kanserli hücreleri durduran, küçülten ve onu tedavi eden bir maddeyi keşfettik. Bu madde üzerinde çalışmalar devam ediyor. Önce gıda takviyesi, ardından ilaç olarak piyasaya çıkacak. Bu çalışmada Çaykur olarak olacağız.” diye konuştu. 

Bu ürünü ülkeye kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade eden Sütlüoğlu, “Üreticilerimize de teşekkür ediyoruz. Beyaz çay, tomurcuklar tek tek elle toplanarak elde ediliyor. Bu hassas işi üreticilerimiz yapmasaydı beyaz çayı piyasaya arz edemeyecektik. Bizim çayımızın farklı bir özelliği daha var. Üzerine kar yağdığı için haşere barındırmıyor. Dolayısıyla haşere zehri kullanmıyoruz. Bizim çayımız doğal özelliğe sahip bir çay. Beyaz çay diğer ülkelerin beyaz çayından daha değerli.” diye konuştu.

KİLOSU 4 BİN LİRA

Beyaz çayı internet üzerinden satışa sunduklarını ifade eden Sütlüoğlu, şöyle dedi: “Beyaz çayı sadece Çaykur olarak e-ticaret kanalı ile pazarlayacağız. Bayilerde ve marketlerde olmayacak. Bu şekilde e-ticaret kanalı açmış olduk. www.caykursatis.com adresinden beyaz çaya ulaşılabilecek. Ürün kargo ile teslim edilecek. 20 gramlık kutularda satışı olacak. Kutu fiyatı ise 80 lira. Kilosu ise 4 bin lira olarak belirledik. Mücevher kutusu gibi ahşap ambalajda cam şişe içerisinde takdim ediyoruz. Şişeler mühürlü olacak.”

Etiketler: beyaz çay, üretim, fiyat
Okunma Sayısı: 920
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı