"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Bilinmeyene' harcanan para dudak uçuklattı

21 Mart 2016, Pazartesi 11:35
Türkiye'de vatandaşların geçen yıl bilinmeyen numaraları öğrenmek için işletmecilere yaptıkları ödeme 75 milyon liraya ulaştı.

Türkiye'de telefon rehberlik hizmeti veren 9 işletmecinin 2015 yılındaki toplam geliri 75 milyon liraya yaklaştı. Bir diğer ifadeyle vatandaşlar "bilinmeyen numaraları" öğrenmek için 75 milyon lira harcadı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden yaptığı hesaplamalara göre, rehberlik hizmeti veren 9 işletmeci, 2015'te toplam 74,9 milyon lira gelir elde etti. Bilinmeyen numaralara harcanan para, 2014 yılında 73,7 milyon lira olarak gerçekleşmişti.

Geçen yıl rehberlik hizmeti almak için işletmecilere yapılan toplam çağrı sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 24 azalarak 29,2 milyon olarak gerçekleşti. Bu dönemde isimle yapılan sorgulama sayısı yaklaşık 50,9 milyon, numara ile sorgulama sayısı 10,5 milyon, bireysel numara sorgulama sayısı 35 milyon, kurumsal numara sorgulama sayısı da 25 milyon olarak belirlendi.

Bu arada, rehberlik hizmeti işletmecileri arasında çağrı sayısı açısından en büyük pazar payı, BN Telekom'un olurken, onu 11818 Rehberlik ve Plus Telekom izledi.

AA

Okunma Sayısı: 1473
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı