"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bitcoin'de vadeli işlemler başladı

12 Aralık 2017, Salı 12:42
Sanal para birimi Bitcoin'de merakla beklenen vadeli işlemler başladı.

Chicago'da 15 bin dolar baz alınarak başlayan işlemlerde sert dalgalanmalar yaşandı.

Borsanın sitesinde yoğun ziyaretçi akından dolayı kesintiler yaşandı.

Uzmanlar son bir yılda değerini 17 kat arttıran sanal para biriminin geleceğinin tartışmalı olduğu görüşünde: "Ben hayali bir şeyle uğraştığımızı düşünüyorum. Onun arkasındaki teknolojinin harika olmasına rağmen bitcoin asla bir ödeme aracı olmayacak. Dolayısıyla, spekülatif bir karaktere sahip her yatırımcı, bitcoin ile ticaret yapmakta özgür ancak yeni piyasanın çökme ihtimali olduğunu unutmamak gerekir. Bunu er ya da geç bitcoin ile göreceğiz."

Piyasadaki toplam Bitcoin miktarının yarısına yakını 1000 kişinin hesabında bulunuyor. Bu kısmın satılması haline balonun patlayabileceği yorumları yapılıyor: "Gerçek şu ki onun arkasındaki veri tabanı teknolojisi burada duracak. Eğer karşılaştırma yapacak olursam dotcom balonu gibi. Bu balon patladığında bile internet burada kaldı. Facebook ve Google var. Yani onun arkasındaki teknoloji burada duracak."

Analistler, Bitcoin'in gerçek bir varlık olup olmadığı konusunda anlaşamasalar da sanal para birimindeki yükseliş Ekim ayından bu yana yüzde 65'i geçti.

Euronews Türkçe

Etiketler: bitcoin
Okunma Sayısı: 1472
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı