"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bitlis OSB'sinde 70'i aşkın işletmenin temeli atılacak

13 Mayıs 2015, Çarşamba 13:22
Bitlis'te 10 yıllık çalışmanın ardından oluşturulan organize sanayi bölgesinde (OSB), bu yıl 70'i aşkın işletmenin temelinin atılması hedefleniyor.

Bitlis-Muş karayolunda 10 yıllık çalışmanın ardından OSB'nin kentin gelişimine, ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sunması bekleniyor.

Altyapısına 20 milyon lira harcanan OSB'de, orta ölçekli işletmelerin kurulması için yatırımcılara hem teşvik hem de bedelsiz arsa imkanı sağlanırken, teşviklerden ve Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak isteyen müteşebbislere de uzmanlar tarafından bilgilendirme yapılıyor.

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Davut Tezcan, OSB'de altyapı, yol ve enerji çalışmalarının tamamlandığını, depolara Su verilmesiyle işletmelerin temellerinin atılacağını söyledi.

Su sorunundan dolayı OSB'nin geçici kabulünü yapamadıklarını vurgulayan Tezcan, sorunun çözülmesinin ardından ilana çıkacaklarını, bu anlamda da yatırımcılarla yakın temas halinde olduklarını ifade etti.

Tezcan, OSB'den arsa temin etmek isteyen yatırımcı sayısının şimdiye kadar 70'i geçtiğini bildirerek, şöyle konuştu:

"OSB'de 60'a yakın parselimiz var ancak büyük parsellerimiz de mevcut. Burada ağır sanayi kurulmadığı için bunları 2 veya 3'e bölebiliriz. Bu haliyle kurulacak orta ölçekli işletme sayısı 80'e çıkabilir. Bedelsiz arsa yasası süresinin 2 yıl daha uzatılması talebinde bulunduk. Başbakanımız ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yazı yazdık. Ekonomik Şura Toplantısı'nda da bunu Başbakanımıza ilettim."

Yönetmeliğin tamamlanmasının ardından ilana çıkarak yatırımcıları bölgeye davet edeceklerini anlatan Tezcan, ciddi buldukları projeleri hazırlayan ve vakit kaybetmeden işletmenin temelini atabilecek düzeyde bulunan sanayicilere yer tahsisi yapacaklarını dile getirdi.

Tezcan, orta ölçekli işletmelerin kurulmasının ardından kentte ham Maddesi yoğunlukta olan ürünlerin işleneceğine değinerek, ürünlerin buradan yurt dışı pazarına sunulacağını kaydetti.

"Sermaye bataklıkta yeşermez"

Kent ekonomisinin gelişmesi için huzur ve güven ortamının sağlanması, Çözüm Süreci'nin devam etmesi gerektiğine dikkati çeken Tezcan, bu konuya yalnızca hükümetin değil, tüm bireylerin ve siyasi partilerin destek vermesinin önemine dikkati çekti.

Çözüm Süreci'nin, ülkenin ve bölgenin olmazsa olmazı olduğuna işaret eden Tezcan, şöyle devam etti:

"Yoksa ekonomi ve sermaye ürkektir. Sermaye bataklıkta yeşermez. Bu mümkün değil. İşsizliğin ve adaletsizliğin ortadan kalkması için Çözüm Süreci'nin başarıyla tamamlanması gerekiyor. Ayrıca buradaki işsizliği tamamıyla bitireceğiz diye bir hedefimiz yok. Ancak OSB'de ne kadar istihdam alanı yaratırsak bu ülkemizin ve bölgemizin faydasına olacak. Bölgede yıllardır boşa akan sular ve yer altı madenleri değerlendirilecek. Bunlar milli servet olarak ekonomiye kazandırılacak. Bundan hem insanımız hem de devletimiz kazanacak."

AA

Etiketler: osb, bitlis, işletme, sanayi
Okunma Sayısı: 2156
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı