"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bloomberg: Ukrayna dünyanın en zayıf ekonomisine sahip

02 Temmuz 2015, Perşembe 18:28
Bloomberg’in uzman iktisatçılarla yaptığı anketin sonucunda, dünyanın en zayıf ekonomisine sahip ülkenin Ukrayna olduğunu ortaya çıktı.

Ukrayna’yı güçlü ekonomik durgunluk beklediğini öngören uzmanların beklentisi ise ülkenin GSYİH yüzde 4 kadar düşeceği yönünde.

Dünyanın en zayıf ekonomilerin listesinde ikinci sırada Rusya bulunuyor. Uzmanlara göre düşük petrol fiyatları ve uygulanan yaptırımlardan dolayı Rusya ekonomisini yüzde 3,5’lik düşüş bekliyor.

Aynı zamanda uzmanlar Brezilya ekonomisinde eksi 1,6 oranında ve Arjantin ekonomisinde ise eksi 1,5 oranında gerileme olacağını tahmin ediyor.

Bunun yanı sıra dünyanın en zayıf 10 ekonomisinin içine; İsviçre, Hırvatistan, Sırbistan, Yunanistan, İtalya ve Kazakistan da girdi.

Öte yandan 26 Haziran’da Ukrayna Merkez Bankası verilerine göre ülkedeki hâlihazırdaki durumun göz önünde bulundurulduğunda 2015 yılında ülkede enflasyon oranının yüzde 48 seviyesinde olacak. Ayrıca uzmanlar GSYİH yüzde 9,5 oranında düşmesini bekliyor. 2016 yılı beklentileri ise ekonominin yüzde 3 oranında büyümesi ve enflasyonun yüzde 12’e kadar düşmesi şeklinde.

AA

Okunma Sayısı: 1642
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı