"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Borsa güne yükselişle başladı

28 Nisan 2015, Salı 10:03
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne önceki kapanışa göre 84,41 puanlık yükselişle 86.486,26 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da pay piyasaları önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,10 değer kazandı. Açılışta, bankacılık endeksi yüzde 0,01, holding endeksi yüzde 0,34 yükseliş kaydetti. En fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 2,25 ile "finansal kiralama, faktoring" oldu.

ABD'de dün beklentilerin altında kalan veriler ve yurt içinde Hazine'nin düzenlediği iki ihalenin başarıyla sonuçlandırılmasının ardından BIST 100 endeksinin güçlü yükseliş isteğini devam ettirdiği görüldü. Döviz kurlarının küresel piyasalardaki pozitif havanın etkisiyle düşüşe geçmesinin desteğini alan endeks, dün yüzde 0,99 yükselerek günü 86.405,85 puan ile son iki ayın en yükseğinden kapanmıştı. 

Analistler, bugün Hazine'nin düzenleyeceği 2, 7 ve 10 yıl vadeli tahvil ihaleleri ile İngiltere'de açıklanacak 1. çeyrek GSYH verisinin takip edileceğini ifade ederek, yarınki ABD Merkez Bankası (Fed) kararları öncesinde BIST 100 endeksinin 85.000 seviyesinin destek 87.500 seviyesinin direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

AA

Etiketler: borsa, endeks, bıst
Okunma Sayısı: 614
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı