"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Borsa günü yüzde 2 yükselişle tamamladı

16 Mart 2015, Pazartesi 18:37
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü önceki kapanışa göre 1.553,58 puanlık yükselişle 78.195,71 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, cuma günü kapanışa göre yüzde 2,03 değer kazandı, toplam işlem hacmi 3,8 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 3,32, holding endeksi yüzde 1,35 yükseliş kaydetti. Günün en fazla kazandıran sektör endeksi bankacılık olurken, onu yüzde 3,01 artışla "metal eşya, makina" ve "ulaştırma" sektör endeksleri takip etti.

Haftaya yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, en düşük 77.178,28 puanı gördükten sonra gün boyu pozitif bir seyir izleyerek 78.483,58 puana kadar çıktı. Analistler, yarın yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, yurt dışında ise Japonya Merkez Bankası (BoJ) kararları ve Almanya ZEW ekonomik endekslerinin takip edileceğini kaydediyor. 

BIST 100 endeksinin 78.000 puanın üzerinde kalması durumunda 80.000 seviyesinin gündeme geleceğini ifade eden analistler, genel olarak endeksin döviz kurlarına duyarlı seyrinin devam edeceğini tahmin ediyor.

AA Finans'ın, TCMB'nin yarın gerçekleştireceği PPK toplantısına ilişkin beklenti anketine göre ekonomistler, politika faizinde ve faiz koridorunun alt bandında herhangi bir değişiklik beklemiyor.

Ankete katılan ekonomistlerden sadece 1'i piyasa yapıcısı bankalara sağlanan fonlama faiz oranında, 2'si faiz koridorunun üst bandında 25 baz puanlık indirim tahmin ederken, diğer ekonomistler ise herhangi bir değişiklik beklemediğini ifade etti. 

TCMB, geçen ayki PPK toplantısında politika faiz oranını yüzde 7,75'ten yüzde 7,50'ye, faiz koridorunun üst bandını yüzde 11,25'ten yüzde 10,75'e, alt bandını ise yüzde 7,50'den yüzde 7,25'e indirmişti.

AA

Etiketler: borsa, endeks, bıts
Okunma Sayısı: 546
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı