"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Borsa haftaya yatay başladı

27 Temmuz 2015, Pazartesi 09:51
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, haftaya önceki kapanışa göre yüzde 0,02 yükselişle 78.724,77 puandan başladı.

BIST 100 endeksi cuma günü kapanışına göre 12,70 puan artarken, bankacılık endeksi yüzde 0,04 düştü, holding endeksi yüzde 0,01 değer kazandı. Açılışta en çok kazandıran sektör endeksi yüzde 1,55 ile "spor", en çok kaybettiren sektör endeksi ise yüzde 0,50 ile "sigorta" oldu.

Endeks, geçen hafta yurt içinde siyasi belirsizlik ve terör saldırılarının ardından gerçekleştirilen askeri operasyonlar ile negatif bir seyir izledikten sonra, cuma günü gelen tepki alımları yüzde 0,48 yükselerek günü 78.712,07 puandan tamamlamıştı. 

Analistler, bu hafta yurt içinde koalisyon görüşmelerinin ve terör örgütlerine yönelik askeri operasyonların, yurt dışında ise yoğun veri gündemi ve çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının takip edileceğini ifade ediyor. Endeksin 77.500 seviyesinin önemli destek konumunda olduğunu aktaran analistler, 80.100 seviyesinin ise direnç olarak öne çıkabileceğini tahmin ediyor.

Serbest piyasada dolar 2,7460, avro ise 3,0110 liradan işlem görüyor.

AA

Etiketler: borsa, bıst, endeks
Okunma Sayısı: 1028
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı