"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bosch, yeni fren sistemini ilk defa Bursa’da üretecek

29 Mart 2015, Pazar
Bosch Fren Sistemleri A.Ş. otomotiv sektörünün heyecanla beklediği ileri teknoloji ürünü fren sistemini dünyada ilk kez yeni Bursa fabrikasında üretecek.

Bosch Fren Sistemleri A.Ş. otomotiv sektörünün heyecanla beklediği ileri teknoloji ürünü Tie-Rod 4 Servo Fren tipi üretimini dünyada ilk kez yeni Bursa fabrikasında gerçekleştirecek. Fabrikanın açılışında konuşan Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Megerle,”Otomotiv sektörünün heyecanla beklediği ileri teknoloji ürünü Tie-Rod 4 Servo Fren tipi üretimine 2016 yılında dünyada ilk kez Bursa’da başlayacağız. Fabrikada mevcut üretim hattına ek olarak üretilecek yeni ürünümüz, ani frenlemede daha hızlı reaksiyon vererek güvenli durdurmayı sağlıyor.” dedi.

Yaklaşık 40 yıldır Bursa’dan dünyaya fren sistemleri üreten Bosch’un üretim hattı yenilenen ve kapasitesi arttırılan Fren Sistemleri Fabrikası Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde (BOSB) açıldı. Bosch Fren Sistemleri, yenilenen üretim tesisiyle 1,3 milyon araçlık servo fren kapasitesini 2,2 milyon’a çıkarıyor.

43 yılda 2 milyar Avro’nun üzerinde yatırım

Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young da açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa’daki ilk yatırımlarının 1972 yılında gerçekleştiğini ifade ederek, “Son teknoloji bir üretim hattı ile geliştirilen yeni Bosch Fren Fabrikamız, Bosch’un Türkiye’ye duyduğu güveni temsil eden prestijli yatırımlarından biri. Bosch Grubu olarak Türkiye’deki ilk fabrikamızın hizmete girmesinden bu yana geçen 43 yılda 2 milyar Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. 2010 yılından bu yana Bursa’ya 500 milyon Euro’nun üzerinde doğrudan yatırım yaptık.” dedi. 

Bosch Türkiye olarak bugün, Türkiye ihracatının yüzde 1’inde pay sahibi olduklarını ve bundan gurur duyduklarını vurgulayan Young, “Bosch’un buradaki çalışmaları Bursa’nın adını bütün dünyada duyurdu. Aynı zamanda Bosch’un genlerinde olan Ar-Ge faaliyetlerimizi Türkiye’de 3 ayrı merkezimizde, 339 çalışanımızla sürdürüyor, dünyaya Türkiye’den Ar-Ge ihracatı yapıyoruz. Bosch global tarafından bu başarılarımızın karşılığında Ocak 2015 itibarıyla İstanbul’daki merkezimizden, Ortadoğu’daki 16 ülkeyi yönetme sorumluluğunu aldık. Türkiye’ye olan inancımızla, üzerimize düşen bu görevi de memnuniyetle yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Melih TEKİN / Bursa

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1641
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı