"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Boya devinin yüzde 50’si Japonlara satıldı

01 Kasım 2016, Salı 08:55
Polisan Boya'nın yüzde 50'si dünyanın ilk 10 boya üreticisinden biri olan Japon Kansai Paint tarafından 113,5 milyon dolara satın alındı.

Polisan Holding'in yüzde 100 oranında iştiraki olan Polisan Boya'nın yüzde 50'si, 113,5 milyon dolar karşılığında dünyanın ilk 10 boya üreticisinden biri olan ve Japonya'nın lider boya üreticisi konumunda bulunan Kansai Paint Co. Ltd'ye satıldı.

Ödemenin 68,5 milyon doları Polisan Holding'e hisse bedeli olarak ödenirken, 45 milyon doları Polisan Boya'ya sermaye artırımı olarak enjekte edilecek. Hisse transferi, Rekabet Kurumu'nun onayının ardından Aralık 2016 itibarıyla gerçekleşecek.

Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi ve Kansai Paint Başkanı Hiroshi Ishino'nun katılımıyla gerçekleştirilen ve işbirliğinin detaylarının paylaşıldığı toplantıda, Bitlis ve Ishino tarafından ortaklığın imzaları da atıldı.

Necmettin Bitlis, toplantıdaki konuşmasında, Polisan Boya'nın mütevazı bir aile şirketinden yabancı yatırımcıların radarındaki bir şirket haline geldiğini belirterek, Kansai Paint ile yapılan ortaklığın Türkiye ve Polisan için çok önemli olduğunu söyledi. 

Polisan Holding CEO'SU Mizrahi ise Kansai Paint'in 113,5 milyon dolar karşılığında, eşit ortaklık-eşit yönetim ilkesi çerçevesinde Polisan Boya'nın yüzde 50'sini satın aldığını aktararak, "Bu zorlu dönemde Türkiye'ye yabancı sermayenin gelmesine vesile olmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kansai firmasının 2009 yılından beri Türkiye'nin önemli girişimcilerinden Altan Ailesi ile ortaklığı bulunduğunu anımsatan Mizrahi, "Kansai Altan çatısı altında devam eden bu faaliyetin ana konusu özellikle otomotiv ve sanayi boyalarıdır. Bu deneyimleri bizimle ortaklık yapılarındaki intibak süresini kısaltacak ve her iki tarafa da avantaj sağlayacaktır. Bu ortaklıkla beraber Polisan, bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" diye konuştu.

AA

Etiketler: boya
Okunma Sayısı: 1771
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı